Moartea tenorului FILIMON SIMINIC de la OPERA din IASI aduce durere in sufletele artistilor - A murit în timp ce astepta la semafor

Ce se intampla oare in ultimele zile? De ce mor artistii?

Ieri dupa amiaza,ex tenorul OPEREI ROMANE din IASI, FILIMON SIMINIC a suferit un infarct in timp ce se afla cu masina la un stop.

Viata uneori intrece orice asteptari. Cum sa mori in timp ce mergeai la spital pentru a-ti vedea sotia care suferise un atac cerebral?

Cel care a bucurat sufletele iubitorilor muzicii de opera s-a dus la cele vesnice.

FILIMON SIMINIC s-a nascut la 6 martie 1942 in localitatea SANGEORZ-BAI.

In 2009 in semn de respect pentru activitatea artistica cetatenii orasului SANGEORZ BAI prin intermediul primarului RONALD VENIG  i-au acordat artistului titlul de CETATEAN DE ONOARE AL ORASULUI SANGEORZ BAI.
biografia filimon siminic blog vedete

FILIMON SIMINIC a absolvit liceul "GEORGE COSBUC" din BISTRITA NASAUD.

De la BISTRITA a plecat la CLUJ unde s-a inscris ca student al INSTITUTULUI PEDAGOGIC din CLUJ.

Se intampla in 1962.

Urmatorul pas era firesc admiterea la CONSERVATORUL "GHEORGHE DIMA" din CLUJ. Timp de  patru ani intre 1968 si 1972 a cantat in cadrul OEREI din CLUJ.

Anii 72-74  ii aduc bucuria lui FILIMON SIMINIC de-a deveni prim solist.

Spectacolul "SANGE VIENEZ" de JOHAN STRAUSS este un spectacol de suflet.Este prim solist iar rolul contelui EDUARD este ofertant.

FILIMON SIMINIC este solicitat sa cante si la inaugurarea TEATRULUI LIRIC din CRAIOVA.

Incepand cu 1974 tenorul FILIMON SIMINIC se stabileste in IASI orasul care avea sa ii ofere  deschiderea profesionala dorita. Talentul dar si norocul de a intra in cadrul colectivul OPEREI din IASI exact in momentul pensionarii a trei tenori  ii vor aduce ulte bucurii.

FILIMON SIMINIC este admis prin concurs in cadrul operei iesene. Din 1974 si pana astazi  tenorul si-a dedicat viata scenei . A jucat in  ""RIGOLETTO" dandu-i viata DUCELEI DE MANTUA.

Au urmat apoi roluri ca :ALFREDO in "TRAVIATA",MAURICIO in "TRUBADURUL, ERNANI in "ERNANI",TAMINO in "FLAUTUL FERMECAT".

A iubit scena mai mult ca orice, era un bun coleg si prieten. Colectivul OPEREI din IASI deplange moartea neasteptata a artistului FILIMON SIMINIC.

Din pacate sotia tenorului suferise un atac cerebral iar FILIMON SIMINIC se grabea sa ajunga mai repede la spital. Inima sa mare nu a mai suportat o asemenea durere. In dupa amiaza zilei de 25 noiembrie 2014 , tenorul se deplasa cu masina.

Se oprise la semaforul din zona SCOLII "PETRU PONI". Un barbat a observat ca ceva nu este in regula si a sunat la 112.

Un echipaj SMURD s-a deplasat la fata locului.

Medicii au incercat timp de doua ore sa il resusciteze dar s-au vazut nevoiti sa isi declare neputinta. Maestrul FILIMON SIMINIC  a fost declarat decedat la spitalul SF. SPIRIDON din IASI.

Mare durere pentru sotia tenorului aflata si ea in stare critica. Desi aflat la varsta pensionarii fostul tenor al OPEREI din IASI nu a incetat sa iubeasca scena si publicul caruia i-a dedicat viata.

RAMAS BUN, artistului si omului FILIMON SIMINIC!

DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA!
MAI POTI CITI