BIOGRAFIE CULITA TARATA: a murit Seful Consiliului Judetean Neamt, Culita Tarata

A murit Culita Tarâta (varsta 63 de ani). Politician si om de afaceri, Culita Tarata ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean Neamt din partea UNPR. 

Moarte lui Culita Tarata ar fi survenit ca urmare a unor afectiuni cardiace mai vechi.

Scurta Biografie Culita Tarata

Culita nu a fost numai un politician sadea, care a trecut dintr-un partid in altul, ci si un om de afaceri fara scrupule.

Numele lui Culita Tarata este sinonim cu ceea ce este Insula Mare a Brailei: 57.000 de hectare de teren, cel mai fertil si valoros teren agricol al României, o imensa exploatatie construita pe vremea lui Ceausescu. Culita Tarata a primit insula în regim de arenda de la ADS timp de 10 ani si s-a îmbogatit.
culita tarata biografia presedintele cj neamt a murit

Omul de afaceri Culita Tarata s-a nascut pe 6 decembrie 1952 si este absolvent al Institutului Agronomic “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, Facultatea de Horticultura.

A profesat ca inginer in cadrul mai multor societati comerciale si a fost director general la SC TCE 3 Brazi Piatra Neamt intre 1994 si 2000. Din 2000 pana in 2004 a fost deputat in Parlamentul Romaniei.

In campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2008, cateva afise ale sale au fost gasit lipite intr-un cimitir.

Studii Culita Tarata

Institutul Agronomic “Ion Ionescu de la Brad”, Iasi, Facultatea de Horticultura.

Culita Tarata Activitate profesionala

-Inginer DCA Roman, judetul Neamt;

-Sef CTC DCA Roman, judetul Neamt;

-Director IAPMPOA Neamt (1983-1989);

-Director general SC COMPIL SA Neamt (1990-1994);

-Director general SC TCE 3 Brazi Piatra Neamt (1994-2000).

Activitate politica Culita Tarata

-Membru PDSR (1993);

-Deputat in parlamentul Romaniei (2000-2004);

-Membru in Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat;

-Membru in Comisia Permanenta pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice.

- In 2012 Culita Tarata a castigat presedintia Consiliului Judetean Neamt, ca reprezentant al Aliantei A.P.E.L. (PDL-UNPR-PNTCD).

- Vicepresedinte UNPR

Aflat în situatia de a pierde insula mare a Brailei, Culita Tarata a gandit un plan.  In anul 2012 a intrat în politica direct la putere, el fiind un apropiat traditional al Partidului Social Democrat.

În judetul Neamt,Culita a impartita puterea alaturi de prietenul sau Gheorghe Stefan – Pinalti.

S-a spus despre Culita si Pinalti ca sunt baronii supremi ai Neamtului.

Printre firmele pe care le controla Culita Tarata se numara TCE 3 Brazi, Remat SA Piatra- Neamt, Umaro SA Roman, TC Compil Imex SRL, SC SEF Petroforest SA.

In 2010  Culita a transferat pe numele unui dintre copiii sai 90% din actiunile pe care le detinea la compania TCE 3 Brazi, cu activitati in agricultura.

Fiul pe numele caruia au fost trecute afacerile se numeste Mihai.

In 2014 Culita Tarata, presedintele Consiliului Judetean Neamt, l-a acuzat pe vicepremierul Liviu Dragnea, într-o interventie de la un post local de televiziune, ca i-ar fi cerut sa încredinteze un contract de 7,4 milioane de lei noi, unei anumite companii.

Dragnea i-ar fi cerut astfel sa încalce prevederile legale privind împartirea fondurilor Planului National de Dezvoltare Locala.
MAI POTI CITI