BIOGRAFIA Mayssa Pessoa Handbalista LGBT de 29 de ani de la CSM Bucuresti FOTO

Scurta biografie Mayssa Pessoa. Wiki sportiv si personal cu talentata sportiva din Brazilia care a recunoscut ca face parte din comunitatea LGBT

Mayssa Raquel de Oliveira Pessoa, cunoscuta si ca Mayssa Pessoa, sau pur si simplu Mayssa (nascuta pe data de 11 septembrie 1984, în João Pessoa, Brazilia), este o handbalista braziliana care joaca pentru CSM Bucuresti si echipa nationala a Braziliei pe postul de portar. 

Mayssa Raquel de Oliveira Pessoa (inaltime 1,80 m, greutate 66 kg) este campioana mondiala în exercitiu cu echipa nationala a Braziliei.

Tatal lui Mayssa este profesor universitar, iar mama ei este avocat. Mai are o sora, medic pediatru. 

biografia Mayssa Pessoa Handbalista LGBT

Mayssa Raquel a fost unul din cei peste 20 de sportivi olimpici LGBT care au participat la Olimpiada de la Londra.

În 2012, Mayssa a fost invitata sa participe la a 9-a editie a turneului international de la Paris, organizat anual de Federatia Sport Gay & Lesbian, evenimentul e cel mai important de acest profil din Europa. 

Inainte de a fi campioana mondiala la handbal cu Brazilia in 2013, Mayssa Pessoa a fost campioana mondiala de juniori la  handbal pe plaja, in anul 2005! 

In luna februarie 2014 s-a anuntat ca, începând din vara anului 2014, Mayssa va juca pentru echipa romaneasca CSM Bucuresti, care evoleaza în Liga Nationala.

wiki_bio_mayssa_pessoa

In perioada cand Mayssa evolua la clubul de handbal francez Issy Paris a recunoscut in mod public apartenenta sa la  LGBT: "... «Îmi plac fetele, asta e acum!». Am o relatie cu o fata, iar clubul meu a aflat, nu mai am nici o teama!”. 

Mayssa a lasat Rusie pentru a veni în România, unde a semnat cu clubul de handbal CSM Bucuresti, formatia care anunta suprematia Capitalei în handbalul feminin de la noi, preluand stafeta de la decedata Oltchim. 

Mayssa Raquel de Oliveira Pessoa este o brazilianca tipica: sociabila, rade tot timpul si nu-i lipsesc tatuajele.