SZOBI CSEH A MURIT: inmormantarea unei legende a cinematografiei romanesti

SZOBI CSEH A MURIT. Cascadorul Szobi Cseh a murit, în noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni, la vârsta de 71 de ani, unde era internat cu diagnosticul de mielom multiplu.

Cascadorul SZOBI CSEH a murit, vineri, în jurul orei 03.00, dupa o grea suferinta, în urma complicatiilor renale hepatice, cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, precizeaza, într-un comunicat oficial, Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

SZOBI CSEH A MURIT. Premiere ale lui Szobi Cseh în domeniul cascadoriei. SzobiCseh, care a încetat din viata în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 71 de ani, a fost cel mai prolific si cel mai cunoscut cascador al cinematografiei române, cu peste 150 de filme la activ, de la "Dacii" lui Sergiu Nicolaescu, debutul sau, pâna la "Amen" de Costa -Gavras.
A murit Szobi Csech inmormantarea unei legende
Wiki Szobi Cseh
Înca din timpul facultatii, SZOBI CSEH a lucrat ca zburator la trapez la Circul de Stat din Bucuresti în trupa Ganea.

Aflat în anul trei de facultate, SZOBI CSEH a colaborat în calitate de cascador în filmul “Dacii”, regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi în anul urmator în filmele “Impuscaturi pe portativ” (regizat de Cezar Grigoriu), “Tom Sawyer si Huckleberry Finn” (productie franceza) si “Serbari galante” (în regia lui René Clair).

In 2013, Szobi Csech a aflat ca are cancer, fiind diagnosticat cu mielom multiplu si tumoare la coloana, la Spitalul Fundeni, unde a urmat tratament cu citostatice, potrivit declaratiilor sale din presa.
MAI POTI CITI