Biografie Alexander Hergan de la SIBEX la Avrig 35, omul de afaceri "executat" de David si Simon Reuben

Alexander Hergan a emigrat în Statele Unite în 1966, la vârsta de 19 ani, si s-a reintors in tara în anii '90, cand a pus bazele Bursei de instrumente derivate din Sibiu (SIBEX, de azi), impreuna cu un alt broker de la Chicago de origine româna, Thomas Curtean, si cu Teodor Ancuta, pana nu demult presedintele bursei.

Alexander Hergan a absolvit Facultatea Electrical Engineering la Illionis Institute of Technology, Chicago in anul 1970 si detine un MBA in Finante.

La varsta de 26 de ani Alexander Hergan a inceput sa activeze in domeniul financiar fiind angajat la Merrill Lynch.

La scurt timp dupa deschiderea Bursei de Optiuni din Chicago, a devenit membru al acestei Burse prin propria firma, tranzactionand atat pentru propriul con de investitii cat si in numele unor clienti.
CV_Alexander_Hergan__biografie_avere_blog_vedete

În 1999 Hergan fonda grupul Avrig 35, alaturi de Mark Proskine si Russel Wasendorf, care a încercat sa se sinucida in masina sa langa sediul PFGBest din Cedar Falls, pentru o frauda de 200 de milioane de dolari.

La acel moment Alexander Hergan, partenerul lui Wasendorf si membru fondator al Chicago Board of Options Exchange (CBOE), spera ca drama din Iowa nu va afecta redresarea Avrig 35 care trecea printr-o perioada de reorganizare.

In 2006 Hergan a fost Castigator al distinctiei "Businessman of the Year", revista Capital, Romania

Tot in anul 2006 Alexander Hergan a fost nominalizat pentru "Entrepreneur Award", Business Media Group

In 2005 omul de afaceri era nominalizat "Personality of the year", revista Bucharest Business Week.

Iar in anul 2004 Hergan se bucura de nominalizarea din top 10 "Visionaries in Business", Ziarul Financiar.

Omul de afaceri dezvaluia într-un interviu ca in afaceri “... Trebuie sa asculti piata. Nu sa o ghicesti. Nu am construit proiecte speculativ. Am facut ce ne-au cerut clientii”.

Insa din pacate criza financiara a lovit puternic afacerile lui Hergan, care a ajuns sa fie "executat" de doi oligarhi rusi, David si Simon Reuben, aflati in primii 100 oameni de afaceri din topul Forbes.

Revenind la Avrig 35 este cunoscut ca unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România.

Printre proiectele construite se numara Charles de Gaulle Plaza din Bucuresti si Bucharest Tower Center, preluata de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Criza de pe piata imobiliara a afectat si afacerile Avrig 35.

In vara lui 2011, UniCredit cerea insolventa Avrig 35 si Avrig Asset Management, firme pe care banca le finantase cu 70 de milioane de euro.

Mai multe firme din portofoliul companiei au ajuns în faliment: Valkiria Invest, Piatra Neamt Development, Focsani Investment.

Acum patru ani, din grupul Avrig 35 faceau parte peste 80 de firme si detinea 100 de terenuri în toata tara.
MAI POTI CITI