A murit Sorin Saguna: Biografia unui actor de teatru de la Florin Zamfirescu la Radu Beligan

Actorul Sorin Saguna a murit la varsta de doar 25 de ani, dupa ce ultima perioada din viata si-a petrecut-o mai mult timp prin spitale.

Tragedia s-a produs în noaptea de marti spre miercuri.

Scurta Biografie Sorin Saguna

Actorul Sorin Saguna s-a nascut in localitatea Buzau si avea varsta doar 25 de ani.

Sorin Saguna a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale" din Bucuresti la clasa lui Florin Zamfirescu si deja jucase pe scena alaturi de cei mai mari actori ai teatrului romanesc.

Mandru ca este descendentul pe linie paterna a mitropolitului Andrei Saguna, Sorin Saguna considera ca lumea asteapta mai mult de la el tocmai datorita numelui pe care îl poarta.
biografia sorin saguna actorul a murit la varsta de 25 de ani
Sorin Saguna (dreapta) alaturi de Maestrul Radu Beligan
Iata ce declara intr-un interziu pentru ziarul Adevarul: „Înca de când eram copil adoram ideea de a fi în slujba scenei, de a consuma un fenomen artistic, de a-l transmite celorlalti. Cred ca m-am nascut cu sângele si cu psihicul de actor, nu ma vedeam facând alteceva..."

Tanarul actor Sorin Saguna a intrat in mod frumos in sufletele celor ce îi admirau cariera si nu oricum, si nici oriunde, ci chiar pe micile ecrane, în producta lui Caragiale "O noapte furtunoasa", difuzata de TVR 2.

In 2010 Sorin Saguna a montat piesa „Norii” de Aristofan în regia lui Toma Enache care s-a jucat în Bucuresti la Teatrul Mic, în Constanta, apoi în Albania.

In Grecia spectacolul de teatru  „Norii” de Aristofan s-a jucat cu sala de spectacole de 600 de locuri, arhiplina. A fost un succes fantastic a lui Sorin Saguna in acel moment.


Interviu Sorin Saguna

Sorin Saguna, fost elev la Liceul "Margareta Sterian" recunoastea ca i-a placut dintotdeauna sa fie în centrul atentiei: "Iubesc scena si interactiunea cu masele. Pe mine ma motiveaza si ador competitia. Iubesc sa fiu pe acel drum care secreta multa adrenalina..."

Sorin Saguna a publicat doua volume de poezii, a cîstigat numeroase premii literare. A jucat in piese de teatru ca: Tarul Ivan isi schimba meseria de Mihail Bulgakov, Auto de Ernesto Caballero si Iubirea e un lucru foarte mare de Ion Baiesu

Insa viata nu a fost in final asa darnica cu el, si la doar 25 de ani toti cei care l-au cunoscut si admirat pe actorul Sorin Saguna au trebuit sa se desparta de el.

"Sunt socat  pana la Dumnezeu si inapoi. A murit un copil care era foarte talentat,ca dovada ca l-am recomandat mai multor actori. Am jucat impreuna in piesa "o noapte furtunoasa la TVR 2.

Am ramas stupefiat.

Era un copil subtirel,era un copil bolnavicios dar nu ma asteptama la asa ceva. Ma asteptam la orice, dar  sa moara SORIN RUGINA nu ma asteptam.
Mor actorii,dar mor cei batrani. Sa-ti moara un fost elev care a terminat facultatea acum doi ani... SUNT SOCAT.

Era un GENIU. SA ITI MOARA STUDENTII... SUNT SOCAT.

Ceea ce mai vreau sa spun este ca avea cateva  carti de volume publicate. Era stranepotul MITROPOLITULUI SAGUNA.

SORIN SAGUNA se tragea dintr-o familie extraordinara. Avea o minte sclipitoare.

SORIN SAGUNA era un om care putea sa tina discursuri era un spirit viu si curios. Era ce trebuie sa fie si uite ca s-a sfarsit."

Aceasta declaratie apartine actorului FLORIN ZAMFIRESCU care i-a fost profesor stralucitului actor SORIN SAGUNA

ODIHNEASCA -SE IN PACE!

VIATA e prea cruda uneori.
MAI POTI CITI