WIKI LEO IORGA - Biografie Leo Iorga faimos solist Rock care are nevoie de ajutorul vostru pentru a scapa de Cancer

Inainte de face o scurta incursiune in biografia lui LEO IORGA, va sunem ca artistul trebuie sa se supuna unei operatii în regim de urgenta pe data de 9 mai 2014. 

Operatia are ca scop extirparea unei tumori cerebrale.

ORICE SUMA ESTE BINEVENITA!

Contul in lei este deschis la BCR : RO 98 RNCB 0318 0006 7289 0001 pe numele Iorga Leonard.

Pe scurt despre biografia lui Leo Iorga, un WIKI de artist care nu poate fi cuprins decat partial in cateva cuvinte.

Leo Iorga a inceput sa cante inca de la varsta de 14 ani ca tobosar (1978) in trupa liceului "Ioan Slavici" (1980-1982).
biografie leo iorga wiki cancer

Canta la trupa "Hidro Grup 8" tobosar si vocal. Pana in 1985 Lei Iorga colaboreaza cu grupul" Pacific".

Din anul 1985 pana in 1987 inclusiv Leo canta cu grupul "Sui Generis " din Arad. In 1988 canta lead vocal la grupul "Cargo" lansand hiturile "Brigadierii", "Povestiri din gara"; "Erata".

Din toamna lui 1988 pana in 1996 lead vocal al grupului "Compact" in componenta Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia si Lelut Vasilescu, formatie catalogata de Motu' Pitis si multi altii drept "formula de aur a Compact-ului".

Cu Leo Iorga solist vocal trupa Compact canta la festivalul "Mitt Ein Ander" la Berlin in 1989.

In 1990 participa la turneul "British Rock for Romania" alaturi de trupele Crazy Head, Jesus Jones, Skin Games. In 1991, faimoasa trupa Compact cu Leo Iorga canta in recital la "Festivalul Mamaia".

In 1992 Leo Iorga participa la festivalul "Rock '92" alaturi de doua nume celebre ale rockului mondial: Uriah Heep si Ian Gillan Band, iar in 1993 sustine doua concerte (Brasov si Sofia) alaturi de legendara trupa Nazareth.

In 1994 canta la "Skip Rock Festival" alaturi de celebrul grup Jethro Tull. In 1993- '94-'95 participa la turneul Marlboro Music impreuna cu Holograf, Iris, Directia 5.

Din 1997 pana in anul 2001 a cantat alaturi de Andrian Ordean, George Patranoiu, Mario Ticlea, Bobita Stoica, Anca Neacsu, Irina Nicolae, Paul "Pampon" Neascu, Catalin "Bibanu" Dalvarea, Andi Savastre in trupa Schimbul 3.

Din 2003 pana in octombrie 2012 Leo Iorga canta acompaniat de grupul Pacifica (Teo Boar, Vlady Cnejevici, Cristi Iorga, Marian "Lacke" Mihailescu.

Din toamna anului 2012 canta cu trupa "Leo Iorga & Ordean", alaturi de Adrian Ordean, Cristi Iorga, Dan Stesco "Polymoog", Alex Ardelean, Marian "Lacke" Mihailescu.

In decembrie 2012 are loc "botezul" trupei, care de atunci se numeste PACT by Leo Iorga & Adi Ordean. In februarie 2013 Dan Stesco "Polymoog" se retrage din trupa. Sustin numeroase concerte in tara pe parcursul anului 2013.

La inceputul anului 2014 Catalin "Bibanu" Dalvarea il inlocuieste la tobe pe Leo Iorga, care pleca din tara.

Apare la casa de discuri Roton albumul PACT "Numarul Unu", a carui lansare oficiala a avut loc in aprilie 2014, la Hard Rock Cafe.Leo, fostul solist al trupei Compact, nu si-a mai putut lua ochii de la Paula, cand a cunoscut-o, in urma cu 25 de ani, asa ca, în 1989, a invitat- o la Sfatul Popular (pe vremea aceea), pentru a-si legaliza povestea de dragoste.

Relatia lor sentimentala a rezistat trecerii timpului si datorita pasiunii lor comune, muzica, Paula fiind nelipsita de la aproape toate concertele lui Leo.
wiki leo iorga sotie paula

Leo si sotia sa Paula, au împreuna doi baieti superbi si înalti ca brazii, pe Eddi (24 de ani) si Paul (17 ani), care par sa calce pe urmele celebrului lor tata, în domeniul muzical.

Biografia artistica a lui Leo Iorga a fost insa afectata de o boala grava care i-a schimbat viata.

In 2011 a fost diagnostic cu cancer pulmonar.

Leo Iorga a marturisit ca de atunci si-a schimbat radical stilul de viata si nu a mai pus în gura niciun strop de alcool, nimic dulce sau cu grasime.

A fost supus unei complicate operatii de exteirpare a unui lob pulmonar.

Lucrurile pareau ca au intrat pe un trend ascendent din punct de vedere a sanatatii.

Insa... in 2014  Leo Iorga trebuie sa se supuna unei operatii ÎN REGIM DE URGENTA pe data de 9 Mai 2014.

Operatia are ca scop extirparea unei tumori cerebrale.

Ii dorim multa sanatate si curaj pentru a trece peste acest nou hop din viata sa, si speram ca muzica sa, ne va incanta mult timp de acum inainte.
MAI POTI CITI