Biografie Dr. Dragos Vinereanu Medic Primar Cardiologie Seful Sectiei Cardiologie 2, Spitalul Universitar de Urgenta

Pe scurt despre biografa Prof. Dr Dragos Vinereanu, doctorul cardiolog nascut in anul 1966 la Pitesti, medicul care l-a "facut bine" pe Mircea Lucescu.

Prof. Dr Dragos Vinereanu Specializari in ecocardiografie: 
  1. Profesor Universitar, Catedra de Medicina Interna, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti
  2. Seful Sectiei Cardiologie 2, Spitalului Universitar de Urgenta, Bucuresti
  3. Presedintele Grupului de Lucru de Ateroscleroza al Societatii Romane de Cardiologie
  4. Presedintele Comisiei de Cardiologie a Colegiului Medicilor din Romania
 Prof. Dr Dragos Vinereanu Experienta clinica de exceptie:
biografie dr dragos vinereanu medic primar cardiolog
CV Dr. Dragos Vinereanu Spitalul Universitar de Urgenta 

  1. Ecocardiografii: peste 7500 ecocardiografii transtoracice, aproximativ 2000 ecocardiografii, transesofagiene si peste 250 teste ecografice de stres
  2. Teste ECG de stres: peste 1000 de teste
  3. Monitorizare ECG ambulatorie: peste 500 de pacienti
  4. Cazuri de Cardiologie Nucleara (interpretare): aproximativ 100 de cazuri
  5. Cardiologie invaziva: peste 2500 de proceduri diagnostice si peste 750 de angioplastii
  6. Implantare de pacemaker: peste 150 de proceduri, incluzand sisteme biventriculare si defibrilatoare interne
Astazi profesor si sef al uneia dintre sectiile de Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Dr. Vinereanu a beneficiat de o bursa de specializare acordata de European Society of Cardiology, care i-a permis sa lucreze la University Hospital of Wales timp de un an, în 1995–1996. 

Acest stagiu de pregatire medicala a fost apoi prelungit înca patru luni, printr-un Medicine Research Fellowship acordat de Universitatea din Tara Galilor. 

În 1998, Prof. Dr. Dragos Vinereanu s-a întors la Cardiff pentru înca sase luni, de data aceasta ca bursier al Ministerului Educatiei Nationale din România. 

Prof. Dr. Dragos Vinereanu, seful sectiei de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, a realizat în premiera nationala, in anul 2012, doua proceduri de implantare a unui dispozitiv numit stand pentru bifurcatii. Interventiile au fost realizate unor pacienti, de sex masculin, în vârsta de aproximativ 60 de ani care sufereau de o boala coronariara ischemica cu angina pectorala severa.

Dr. Cardiolog Dragos Vinereanu este prim autor al unui studiu medical citat de 190 de ori în literatura de specialitate: Vinereanu D, Florescu N, Sculthorpe N, Tweddel AC, Stephens MR, Fraser AG. Differentiation between pathologic and physiologic left ventricular hypertrophy by tissue Doppler assessment of long-axis function in patients with hypertrophic cardiomyopathy or systemic hypertension and in athletes. Am J Cardiol. 2001 Jul 1;88(1):53-8