BIOGRAFIE NICOLETA MARACINE CONSTANTIN SUBIECTUL ZILEI PENTRU ANTENA 3

Incepem biografia avocatei Nicoleta Costantin Maracine prin a va spune ca ea a fost condamnata pentru prima data în 2003, pentru escrocherie: într-un dosar de retrocedare a introdus solicitari semnate de persoane decedate în 1966 si 1970.

O biografie a unui avocat care vrand sa scape de "parnaie" a facut 6 copii!

Avocata Nicoleta Maracine a fost judecata în lipsa, disparand imediat ce dosarul a intrat pe rol în instanta. Pedeapsa cu închisoarea primita a fost gratiata de Traian Basescu, înaintea alegerilor din 2009.

In 26 mai 2009, Traian Basescu emite Decretul nr. 867, privind gratierea individuala a Nicoletei Constantin (fosta Maracine), pentru o pedeapsa de cinci ani si doua luni aplicata pentru savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, sentinta ramasa definitive prin Decizia nr. 1489 din 17 martie 2004 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
biografia nicoleta constantin avocata basescu blog vedete
CV misterios Nicoleta Constantin

In anul 2003, magistratul Georgeta Stoican, de la Judecatoria Sectorului 1, avocata Nicoleta Maracine (divortata, intre timp, reluandu-si numele de fata Constantin) si Liliana Tica au fost condamnate la inchisoare.

Judecatoarea Georgeta Stoican a primit un an si sase luni pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, avocata Nicoleta Maracine a primit un an si patru luni (initial) pentru fals material in sincrisuri oficiale si uz de fals, iar grefiera Liliana Tica a fost condamnata cu suspendare.

Cele trei inculpate fusesera trimise in judecata, in anul 2002, de catre Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pentru restituirea frauduloasa a unui imobil nationalizat. Avocata Maracine a fost judecata in lipsa, intrucat s-a sustras atat urmaririi penale, cat si cercetarii judecatoresti.

Prin hotararea pronuntata in dosarul 3119/1998 al Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, incalcand reguli de procedura si bazandu-se pe probe despre care cunostea ca sint false, judecatoarea Georgeta Stoian a restituit fraudulos un imobil din strada Pictor Rosenthal, cauzand astfel o paguba de peste 1,5 miliarde leidomeniului public al statului, reprezentat prin Primaria Municipiului Bucuresti.

Cu sprijinul Nicoletei Maracine, avocat in Baroul Bucuresti, judecatoarea a determinat-o si pe grefiera Liliana Tica, de la Judecatoria Sectorului 1, sa semneze, fara drept, minuta si sentinta pronuntata in cauza si sa ateste prin fals intocmirea dovezilor de comunicare a hotararii si inmanarii acestora, toate in scopul de a pune in executate hotararea falsa data.

În 22 decembrie 2009, chiar în prima zi dupa învestirea sa în cel de-al doilea mandat de presedinte, Traian Basescu a gratiat-o din nou pe Nicoleta Costantin Maracine de un rest de pedeapsa de un an de închisoare, ramas neexecutat, decisa de instanta intr-un dosar in care fusese condamnata definitiv în 21 septembrie 2009.

Preferatii lui Traian Basescu pentru gratiere s-au dovedit a fi persoanele condamnate pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti.

Traian Basescu a gratiat, in aceasta perioada, 11 astfel de infractiuni. Pe locul al doilea se afla cei condamnati pentru furt calificat (6 infractiuni), complicitate la furt calificat (3 infractiuni), vatamare corporala grava (3 infractiuni), abandon de familie (3 infractiuni), trafic de droguri (2 infractiuni), fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals (2 infractiuni).

Nu vi se pare ca in aceasta reincalzire a unor cazuri trecute cu vedere, dintr-odata apar aceste stiri?

E ca si cum niste "servicii" vor ceva ce numai ele stiu!

sursa www.juranalul.ro, luju.ro si nasul.tv
MAI POTI CITI