WIKI Alexandra Copos de Prada biografie fiica lui George Copos

"Tatal meu este nevinovat (nr George Copos)... Este important pentru mine sa se faca dreptate in acest caz, astfel încât sperantele pe care mi le-am pus in Romania sa nu moara. Cred ca este la fel de important si pentru generatia mea..." - Alexandra Copos de Prada, dupa condamnarea tatalui sau in celebrul dosar al transferurilor.

Dar sa vedem pe scurt biografia Alexandrei Copos, CV-ul unei fete de milionar din Romania.

Dupa ce, în 2003, Alexandra Copos a absolvit liceul bucurestean Jean Monet, fata lui Copos a intrat la Finante, la ASE, dar tot in acelasi an s-a înscris si la celebra Universitate americana Princeton pe care a si absolvit-o in anul 2007.

Si-a facut lucrarea de licenta despre "cum afecteaza investitiile din strainatate ale Rusiei, nivelul de trai al populatiei sarace".

Iar unul dintre profesorii care i-au corectat lucrarea de licenta  a fost chiar Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel pentru economie in 2008.
poze facebook alexandra copos sotul diego prada
Alexandra Copos Diego CV

Dupa ce a absovit, Alexcandra s-a alaturat timp de 2 ani companiei de consultanta McKinsey, unde a lucrat mai ales pe proiecte de sanatate publica.

Dupa McKinsey, Alexandra Copos de Prada s-a angajat la o institutie publica din New York, unde a lucrat un an de zile ca director asociat pe probleme academice in cadrul unui departamente de educatie.

Acolo a condus un program de dezvoltare pentru directorii de scoli din New York.

Alexandra Copos a urmat apoi dublu master, cu o durata de trei ani: jumatate la Harvard Kennedy School - unde a studiat despre dezvoltare urbana si reforma în educatie, în timp ce cealalta jumatate a masterului  a fost un MBA (Master în Business Administration), la universitatea Kellogg.

Si sa nu credeti ca fata lui Copos a fost "fata lui tata".

Iata ce declara intr-un interviu Alexandra: "... masterul costa 60.000 de dolari pe an, iar MBA-ul peste 100.000 de dolari anual. Desi lucrez pe perioada studiilor nu am reusit sa îmi acopar integral costul acestora asa ca am semnat contracte peste contracte cu tatal meu: el îmi da bani pentru a-mi acoperi o parte din studii, iar eu ma întorc sa lucrez pentru o perioada de X ani în cadrul holdingului..."

Asadar celebra "zgarcenie" a lui George Copos este confirmata chiar de fiica sa.

Alexandra Copos si Diego Prada s-au cununat civil in America, in aceasta primavara lui 2013, iar nunta au facut-o in Romania tot in acelasi an.

Cei doi s-au cunoscut in 2007, cand Alexandra Copos s-a angajat analist la McKinsey, o companie de consultanta financiara.

Diego Prada are 35 de ani, a absolvit economia in tara natala, apoi si-a desavarsit studiile in America.

Timp de un an, intre 2000 si 2001, Diego Prada a lucrat pentru Ministerul de Finante din Columbia.

In viitorul Alexandra Copos spune ca se va concentra pe o afacere care este deja de succes - Ana Holding.

Dar daca si-ar face o afacere proprie spune ca aceasta ar fi fie pe segmentul de bunuri de consum , fie pe sanatate private sau consultanta.

Alexandra Copos, fata lui George Copos, biografia unei femei de afaceri, care a invata ca banii se fac cu greu si nu se mostenesc usor.