JEAN PADUREANU biografia "Lordului" din fotbal care a ramas fara avere si a ajuns sa fie condamnat la inchisoare in Dosarul Transferurilor

WIKI Jean Padureanu, un om pentru care fotbalul reprezentat viata, si care a sfarsit fara avere si aruncat in inchisoare alaturi de alti sapte "barosani" ai fotbalului romanesc post-decembrist.

Oltean la origini, Jean Padureanu s-a nascut la 22 martie 1936, la Bailesti, în judetul Dolj.

Padureanu si-a facut intrarea în lumea fotbalului ca jucator, evoluand la Progresul Bailesti, Universitatea Craiova,  CCA si Gloria Bistrita, pe postul de fundas dreapta sau central.
  1. 1950-campionatul orasenesc, 
  2. 1951-campionatul judetean Dolj
  3. 1952-1954 campionatul raionului Craiova
  4. 1954-1956 divizia B
  5. 1958-1970 Gloria Bistrita 
In 1964 Jean Padureanu a a fost vice-presedintele al clubului de fotbal Gloriei Bistrita, urmand ca în anul 1995 sa fie numit presedintele aceluiasi club.

Jean Padureanu  este divortat de 20 de ani,  nu are copii, ci doar trei nepoti de la sora lui, care este mai mica decat el cu 23 de ani.
jean-padureanu-biografie-varsta


In anul 1993 Jean Padureanu a trecut prin clipe grele cu sanatatea cand a facut infarct.

Atunci s-a imprietenit cu George Copos, care a avut grija de el, l-a internat la Spitalul Fundeni si i-a adus tot ce a avut nevoie.

De atunci Padureanu are implantat un stimulator cardiac si sufera si de diabet.

Fostul conducator al Clubului Gloria Bistrita a fost condamnat marti 4 martie 2014 la 3 ani si 4 luni de închisoare cu executare în dosarul transferurilor din fotbal.

Miercuri dimineata, insa, Jean Padureanu a fost luat de la Rahova cu o ambulanta, si dus la Jilava pentru ca are grave probleme de sanatate.

Jean Padureanu trebuie sa faca insulina de trei ori pe zi, iar apropriatii spun ca abia mai poate sa mai mearga.
MAI POTI CITI