Cornel Constantiniu BIOGRAFIA unui artist care ajuns la 69 de ani greu incercat de boala spune: "Nu ma sperie moartea, ci ireversibilitatea ei."

Artistul  Cornel Constantiniu s-a nascut la data de 6 aprilie 1945 in orasul Bucuresti.

In anul 1969 Cornel Constantiniu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti, dupa care a urmat cursuri de perfectionare cu compozitoarea Camelia Dascalescu.

Cornel Constantiniu si-a facut debutul muzical in anul 1970 in cadrul concursului "Steaua fara nume" fiind primul castigator al trofeului.

In anul 1970, obtine premiul I la Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia, sectiunea interpretare cu melodia "N-ati vazut o fata?" de Alexandru Mandy.

Insa melodia "Nu iti spun te iubesc" a ramas de referinta in cariera artistica  a lui Cornel Constantiniu.
biografie cornel constantiniu wiki artist
Wiki Muzical Cornel Constantiniu

Versurile frumoase, de suflet, ale melodiei "Nu iti spun te iubesc" au prins la public. 

Piesa "Nu iti spun te iubesc" a fost compusa in 1985 de celebrul Ionel Tudor, pe versurile Andreei Andrei, pentru Sectiunea Interpretare a Festivalului de la Mamaia, unde Cornel Constantiniu a obtinut Premiul de Popularitate.

Cornel Constantiniu casatorit cu actrita Domnita Constantiniu. 

Cornel si Domnita  doi baieti, Alexandru si Mihai, amândoi stabiliti în Germania. 

Primul nepotel a venit de la fiul cel mare, Alexandru, si sotia acestuia, Teodora. Micutul Paul Cristian va împlini 3 ani la 13 iulie. 

Al doilea nepotel se numeste Artis si a venit pe lume in toamna toamna lui 2012 si si este baietelul lui Bety si al lui Mihai, fiul cel mic al artistului.

Revenind la biografia artistica a lui Cornel Constantiniu va spunem ca intrega sa cariera muzicala a fost rasplatita in 2002, luna mai, cand a fost premiat în cadrul Galei Muzicii Usoare Romanesti «O zi printre stele» de catre Ministerul Culturii si Cultelor.Asculta Versuri Cornel Constantiniu - N-ati vazut cumva o fata?

Cornel Constantiniu sufera de Parkinson din 1993.

In 14 ani de suferinta Constantiniu a suferit 2 interventii chirurgicale extrem de dificile pe creier si alte patru pe piept.

Pentru a-si putea coordona miscarile, Cornel Constantiniu are implantat un aparat special, neurostimulator, ale carui baterii trebuie schimbate din cinci în cinci ani.

Romanul autobiografic a lui Cornel Constantiniu “Zapezile copilariei” e la doar câtiva pasi pâna la a fi publicat. 

Sunt vreo 80 de pagini scrise de mana pe coala A4 plus foarte multe fotografii de arhiva cu colegi lui de scena, Dan Spataru si alti prieteni.