Biografie BOGDAN STANOEVICI Ministru Ponta - Din PARIS acasa propunere pentru functia de ministru delegat al romanilor de pretutindeni

Daca IOANA PETRESCU a constituit una dintre surprizele guvernului PONTA 3 la fel de neasteptatata a fost propunerea pentru ocuparea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni.

Si daca americanii au avut in cea mai inalta functie in stat un ACTOR PRESEDINTE de ce nu ar avea romanii un minstru delegat in persoana unui actor?

UPDATE 12 ianuarie 2021: Bogdan Stanoevici a murit. Fostul ministru și candidat la prezidențiale avea 62 de ani

Cine este BOGDAN STANOEVICI și care esre biografia lui? 

BOGDAN STANOEVICI  s-a nascut la Bucuresti la 22 ianuarie 1958. Pana in 1989 cand a parasit tara, BOGDAN STANOEVICI a fost unul din cei mai iubiti de succes si aperciati actori romani. Mai in gluma mai in serios BOGDAN isi aduce aminte cu precizie momentul cand s-a hotarat sa devina actor.

Avea 5 ani si se uita fascinat la filmul "PE ARIPILE VANTULUI". Sarutul dintre SCARLETT si RHETT BUTLER i s-a parut deosebit. Si parea atat de frumos si de simplu incat micul BOGDAN a fost pe deplin cucerit.
Biografie BOGDAN STANOEVICI Ministru Ponta

Si si-a tinut cuvantul. La PALATUL COPIILOR s-a inscris la cercul de teatru. A urmat mai apoi cursurile SCOLII POPULARE DE ARTA si pasul urmator a fost sa dea la facultatea de teatru. A terminat UNATC la clasa iubitului AMZA PELLEA in 1982.

A debutat in teatru si in film inca din primul an de studentie. Si putini stiu ca BOGDAN a facut parte din grupul SONG condus de IOAN LUCHIAN MIHALEA.

Si tocmai cand avea succes era actor al TEATRULUI NATIONAL BOGDAN STANOEVICI  va parasi ROMANIA.

BOGDAN nu mai suporta traiul din anii aceia in care sa traiesti era un adevarat sport. Iar modul in care traiau actorii nu era o bucurie. Fusese intr-un turneu cu piesa "FATA DIN ANDROS" la EDINBURGH. A fost felicitat de cei de la BBC. 

A urmat un alt turneu in GERMANIA dar RADU BELIGAN a refuzat sa ii semneze actele  de plecare si acest lucru l-a dezamagit profund. Baietii cu ochi albastri au incercat sa il racoleze. Acestia s-au lovit de refuzul ferm al actorului iar mai apoi chiar i s-a sugerat ca ar fi bine sa isi ia familia si sa plece in strainatate.

In mai 1989 BOGDAN STANOEVICI parasea Romania in compania mamei sale. A ajuns la PARIS si a inceput cu roluri de figuratie. Incet si-a facut loc in lumea  artistilor. A avut privilegiul de a fi fost urmarit pe scena de ALAIN DELON si JEAN PAUL BELMONDO. A jucat in compania unor actori mari ca GERARD DEPARDIEU, BARBARA SCHULTZ, MICHAEL CAINE, MICHAEL KEATON.

Chiar daca din interior FRANTA nu arata asa cum isi imaginau romanii, BOGDAN s-a adaptat. Un barbat vesel si dornic sa isi faca meseria cat mai bine cu putinta.

Casatoria cu frantuzoaica s-a destramat dupa sapte ani dar BOGDAN si-a urmat calea. Desi visa sa ajunga candva la  HOLLYWOOD, BOGDAN a lasat  visul sa treaca.A continuat sa joace  iar cand i s-a oferit un rol intr-un film  regizat de un roman nu a ezitat. A venit in tara pentru filmari si si-a dat seama ca toata nelinistea si framnatrea si-au gasit rezolvarea. A regasit strazile tineretii, peisaje,oamenii, prietenii. Si a realizat ca timp de 22 de ani ii fusese DOR. Dor de acasa. Iar el ACTORUL, OMUL a realizat ca a fost si a ramas VISATOR.

Alaturi de lumina ochilor sai, baiatul LOUKA, BOGDAN si-a intalnit  iubirea in persoana IRINEI. Si in nicio limba TE IUBESC nu suna mai incantator ca in limba romana. Din 2011, BOGDAN STANOEVICI a revenit in tara.

"DE VORBITI , MA FAC CA NU AUD
NU ZIC BA, SI NU VA LAUD
DANTIUITI PRECUM VA VINE
NICI VA FLUIER, NICI V-APALUD
DAR IN MINE NU O VOI FACE
SA MA IEU DUPA A LUI FLAUT
E MENIREA-MI ADEVARUL
NUMA-N INIMA SA-TI CAUT"

Si asa a realizat BOGDAN ca tara noastra merita efortul oamenilor. Al oamenilor cu inima curata care sa
Wiki BOGDAN STANOEVICI Blog Vedete
ramana si sa repare ce este de reparat. Nu se poate sa plece toata lumea. Iar cei care isi doresc cu obstinatie calea strainatatii  nu realizeaza ca oricat de bine iti va fi dincolo trebuie sa ai sufletul intreg.

S-a bucurat sa vada ca romanii nu l-au uitat ba chiar dupa atata vreme  il recunosc. Si se bucura sa il revada jucand.

BOGDAN STANOEVICI s-a deprins cu gustul ACASA.

A redevenit acelasi om activ implicat in proiecte teatrale. A fi ACTOR in tara ta ce mult i-a lipsit asta!

Iata ca BOGDAN STANOEVICI a primit cu bucurie propunerea de a fi ministru delegat pentru romanii de afara. Si cine ar putea sa ii inteleaga mai bine decat unul care a trait in afara tarii?

Ce vrea BOGDAN pentru romani?" Sa regaseasca sensul cuvintelor sa nu le mai lase goale si uzate prin abuz."

El nu isi uita idolii pe marii actori PETER O TOOLE,ANTHONY QUINN. A aratat publicului pasiunea pentru meseria care i-a adus satisfactii si apreciere. Pentru ca actorii sunt oameni speciali.

" AS VREA SA INTELEAGA PUBLICUL CA ACTORII SUNT UN ELEMENT ESENTIAL IN LUMEA ASTA SALBATICA. PRIN MESERIA LOR IN FILME SI PE SCENA, In FIECARE SEARA, EI TE MAI POT FACE SA VISEZI. ACTORII NU SUNT DOAR NISTE CLOVNI, SUNT MULT MAI IMPORTANTI PENTRU BOGATIA LOR SPIRITUALA."

Sa mergem la teatru sa il vedem pe ACTORUL BOGDAN STANOEVICI. Sa ii revedem filmele. Sa ii redescoperim TALENTUL PUR. Oare cum se va descurca ACTORUL in noul rol pe care l-a primit?

BOGDAN STANOEVICI este MINISTRUL DELEGAT PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI. Deocamdata a primit aviz favorabil din partea COMISIEI PENTRU COMUNITATILE DE ROMANI DIN AFARA GRANITELOR.

Daca i se va da ocazia BOGDAN STANOEVICI va face din aceasta functie un ROL MAGISTRAL.

Asa cum ne-a obisnuit in rolurile de pana acum. Din teatru si din filme.

Filme Bogdan Stanoevici
 • Eu, tu, si... Ovidiu (1978)
 • Trandafirul galben (1982)
 • Sa mori ranit din dragoste de viata (1984)
 • Secretul lui Nemesis (1987)
 • François Villon - Poetul vagabond (1987)
 • 1981 Destinatia Mahmudia de Alexandru Boiangiu
 • 1983 Melodii la Costinesti de Constantin Paun
 • 1985 Noi, cei din linia întâi de Sergiu Nicolaescu
 • 1987 Sania albastra de Ioan Carmazan
 • 1989 Dans la cage de Bogdan Dragulescu
 • 1995 Illusions de Salah Sermini
 • 1997 La guerre de vide de Nicolas Cabos
 • 1999 Bac 14 de Giovani Quene
 • 2001 La Ferme de Mathieu Zeitindjioglou
 • 1993 Half Spirit de Henri Barges
 • 1997 Bingo de Maurice Illouz
 • 2000 L'engrenage de Franck Nicotra
 • 2001 Quicksand de John Makenzie
 • 2004 Toronto R-V. de Andra Nicols
 • 2005 Tertium non datur de Lucian Pintilie
MAI POTI CITI