Biografia Gabriela Baltag, presedinta AMR, si a sotului sau Vasile Baltag la un pas de tragedie

Astazi dimineata furtunurile de presiune de la franele autoturismului judecatorilor Gabriela Baltag, presedinta AMR, si sotului acesteia Vasile Baltag, seful Sectiei penale a Tribunalului Neamt au fost gasite taiate (www.luju.ro)

Dar care este biografia judecatoarei GABRIELA BALTAG si a sotului sau VASILE  BALTAG, de cineva le doreste moarte pe fata, incat nu ezita sa actioneze.

Judecatoarea Gabriela Baltag reprezinta una dintre cele mai cunoscute si curate voci din magistratura romaneasca.

AMR (Asociatia Magistratilor din Romania) se numara printre judecatorii care au avut curajul sa critice derapajele din sistem si sa atace in instanta hotarari ale CSM.
cv judecatoare gabriela baltag piatra neamt

Gabriela Baltag este judecator la Tribunalul Neamt, sectia penala si este numita ca judecator prin decretul 220/10 iunie 2006. Este casatorita cu Vasile baltag, judecator la aceeasi instanta, Tribunalul Neamt.

Judecatoarea Gabriela Baltag a intrat in atentia presei nationale cu ocazia unui conflict aparut in vara anului 2009, cand a reclamat o presupusa actiune de intimidare a SRI, determinata de un memoriu inaintat de judecatorii nemteni.

Gabriela Baltag s-a nascut în Tecuci, însa de 20 de ani a fost adoptata de municipiul Piatra Neamt, de care s-a atasat sufleteste, fapt demonstrat si de familia pe care si-a întemeiat-o aici.

A terminat Facultatea de drept, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. La Facultate l-a cunoascut pe cel care îi va deveni sot, pe atunci studentul în anul trei, Vasile Baltag.

Când Gabriela Baltag a terminat anul patru li s-au nascut primul copil, Alexandru, acum student în aceeasi Universitate, dar la istorie. Astazi au înca doi copii, pe Andrei si Anastasia.

Judecatoarea Baltag are masterat în drept international privat si în studii europene.

În perioada 1993 – 2003, Gabriela Baltag a profesat la Judecatoria Piatra-Neamt, iar de pe 1 noiembrie 2003 este judecator la Tribunalul Neamt.

Sotul ei, judecatorul Vasile Baltag a avut initial post la Judecatoria Bacau, apoi s-a transferat la Tecuci, dupa care s-a stabilit cu familia la Piatra Neamt, fiind în prezent judecator la Tribunalul Neamt.

Dupa periplul primilor ani de cautari, de consolidari profesionale si asigurarea conditiilor domiciliare, familia Baltag avea, asadar, sa se readune în locul originii numelui „baltag”, ca o desfasurare predestinata de drumuri în viata, neintamplatoare.

Despre curajul si demnitatea profesionala a Judecatoarei Gabriela Baltag este demn de mentionat punctul sau de vedere transant avut anul trecut in raoport cu opiniile exprimate de Traian Basescu.

Gabriela Baltag considera ca afirmatiile lui Basescu de joi, 4 aprilie 2013, au reprezentat o noua palma data peste obrazul Justitiei.

biografia familie baltag judecatori piatra neamtJudecatoarea s-a declarat socata de comportamentul lui Basescu, dar a tinut sa precizeze ca magistratii nu sunt dispusi sa intoarca si celalat obraz: "Ceea ce s-a intamplat este o alta palma data peste obrazul Justitiei, dupa zile la rand in care se intampla acest lucru, dar as vrea sa va spun ca Justitia nu este dispusa sa intoarca si celalalt obraz, in niciun caz. Ceea ce s-a intamplat este regretabil. Am vazut declaratia presedintelui si nu pot sa nu o comentez in calitatea mea de judecator, de vicepresedinte al unei asociatii profesionale care are legatura cu magistratii. Am fost socata de comportamentul presedintelui tarii. Pentru noi, presedintele tarii este un cetatean ca oricare altul, faptul ca isi permite sa vorbeasca despre sistemul judiciar si sa comenteze prevederile care vizeaza, ca trebuie facut intr-un fel sau in altul, ma determina sa iau pozitie in ceea ce ma priveste si cred ca in asentimentul meu sunt foarte multi colegi, daca nu chiar toti magistratii”.

In incercarea, nedovedita in mod oficial inca, de tentativa de asasinare a sotilor Baltag este greu de spus inca, care ar fi fost motivul care l-a manat pe faptas.

Dincolo de pozitiile judecatoarei Baltag ca si Presedinte AMR aflat in dispute cu CSM-ul, ramane faptul ca sotul sau Vasile Baltag este seful Sectiei penale a Tribunalului Neamt.

Iar ca si sef al sectiei penale, cu siguranta multi dusmani si-a facut in decursul exercitarii profesiei.