BIOGRAFIE RUDEL OBREJA de la Box la DNA

Inainte de a trece la biografia lui Rudel Obreja, va spunem ca in aceasta seara, fostul boxeur a fost retinut de DNA pentru trafic de influenta,. dupa ce ar fi cerut un milion de euro de la o persoana judecata de instanta suprema, pentru a interveni în favoarea acesteia la judecatori.

Rudel Obreja a mai fost în fata procurorilor anticoruptie si în dosarul galei "Campion pentru România", fiind audiat în legatura cu organizarea meciului în care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean-Paul Mendy, în 2011.

Rudel Obreja s-a nascut in data de 6 august 1965 la Galati.

Obreja a ocupat functia de Presedinte al Federatiei Române de Box pana în noiembrie 2012, demisionand in urma insistentelor forului international AIBA.
biografie cv rudel obreja dna

S-a spus ca lui Rudel Obreja i s-a tras totul de la Olimpiada de la Beijing, cand i-a acuzat pe unii membri ai AIBA ca fac jocurile arbitrilor si ca pugilistii români au fost furati în timpul concursului.

În timp ce Rudel Obreja, seful FR de Box, se lupta cu AIBA, fosta lui sotie, Antoanela (43 de ani), care estestabilita în Spania si care este una dintre cele patru femei-promotor din lume, organiza cea mai mare gala de box din istoria Pakistanului.

Antoanela Obreja s-a castorita la 18 ani cu Rudel, apoi a devenit mamica. Cei doi au o fata de 23 de ani, Leyla Denisa.

Leyla Denisa a fost incredintata spre crestere tatalui,. In schimb, mama a fost obligata la plata unei pensii de intretinere de un milion de lei pe luna.

Rudel Obreja si-a început cariera sportiva la Bucuresti în anul 1977 în cadrul clubului sportiv Dinamo. 

Prima competitie de box la care a participat si pe care a si castigat-o a fost Cupa 16 februarie 1980.

Obreja a obtinut titlul de Vicecampion European la Atena în 1989 si medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Moscova din 1989.
antoanela obreja fosta sotie rudel obreja

In anul 1984 Obreja participa  la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, unde are parte de cel mai mare meci din cariera sa, întâlnindu-l în optimile de finala pe Marc Breland (SUA), acesta din urma rezultând invingator la puncte.

In anul 2001 Rudel Obreja devine membru în Comitetul Executiv al Federatiei Europene de Box Amator, iar apoi Vicepresedinte al aceleiasi Federatii în anul 2005.

In anul 2007 devine Vicepresedinte al Asociatiei Internationale a Boxului Amator si seful delegatiei tehnice pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

In 2012 Rudel Obreja  declara, la iesirea din sediul DNA, unde fusese audiat în cazul galei Campion pentru România, ca nu el este "tinta" în acest dosar, ci fostul ministru al Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, desi procurorii nu i-au pus "întrebari cu nume si prenume".
MAI POTI CITI