Biografie Francesca Velicu romanca de 15 ani de la Academia de Balet a Teatrului Balsoi

FRANCESCA VELICU este romanca care la 15 ani a reusit sa devina eleva ACADEMIEI DE BALET a TEATRULUI BALSOI din MOSCOVA.  Castigatoare a numeroase concursuri , colaboratoare  pana sa plece din tara a OPEREI NATIONALE din BUCURESTI tanara isi doreste sa devina una din marile balerine ale lumii .

Studiaza baletul de la 3 ani de cand mama a dus-o la unul din spectacolele OPEREI. Atunci micuta s-a indragostit  de eroina CLARA din "SPARGATORUL DE NUCI".

Pana sa intre la LICEUL DE COREGRAFIE"FLOREA CAPSALI"   din capitala,FRANCESCA a absolvit si SCOALA DE MUZICA NR.5. sectia pian la clasa profesoarei MARINA DRAGOMIRESCU. Timp de patru ani de zile a luat si cursuri de pictura.

FRANCESCA s-a nascut la 16 mai 1998 in Bucuresti. Cum a ajuns FRANCESCA sa fie remarcata de rusi?
Biografie Francesca Velicu Blog Vedete

Parintii au facut eforturi pentru ca fata lor sa poata participa la concursuri internationale.  Scoala romaneasca de balet nu are bani sa isi sustina elevii talentati. Participa la PARIS in 2012 la un concurs unde reuseste sa se califice intre primii 12 balerini.

Anul urmator va participa la YOUTH AMERICAN GRAND PRIX unde va castiga locul al doilea. Urmeaza apoi o bursa la ACADEMIA DE BALET BALSHOI si in final rusii o selectioneaza pentru a deveni eleva lor.

Costurile intr-o asemenea scoala de prestigiu ajung pentru un strain la 18.000 de euro pe an. Cu eforturi s-a obtinut o sponsorizare dar asta nu este destul. Romanca noastra a reusit sa fie repartizata direct la clasa rusoaicelor desi ar fi trebuit sa intre la clasa strainilor. FRANCESCA dealtfel a fost singura eleva dintre straini care a fost selectionata pentru spectacolul de CRACIUN.

De la 1 octombrie 2013, FRANCI asa cum este alintata de parinti si prieteni traieste si studiaza la MOSCOVA.

Ii este dor de parinti, prieteni si profesorii din ROMANIA dar este hotarata sa nu iroseasca sansa care i s-a oferit. Fiecare zi este dedicata studiului dansului. Suplimentar face si cursuri de actorie si limba rusa.

A reusit sa se adapteze programului riguros si a reusit sa vada diferentele intre scoala romanaeasca de balet si cea ruseasca. Toti elevii sunt educati si respectuosi fata de profesori. Nu se pune problema ca profesorii romani sa nu fie valorosi dar la noi se adauga si elementul uman. Adica elevii romani se sfatuiesc cu profesorii si comunica. Profesorii rusi sunt reci si relatia lor cu elevii   este strict profesionala.
Wiki Francesca Velicu Blog Vedete

FRANCI si-a facut repede prieteni din ALAKA, NORVEGIA si FINLANDA.

Rusii sunt mai distanti, romanca spune ca poti comunica cu ei pana la un punct. In sistemul scolar rusesc FRANCESCA este in clasa a 11- a  pe cand in Romania e doar clasa a 10.

Cand va veni vremea bacalaureatului va reveni in Romania sa isi dea examenul. Pana atunci timpul ei inseamna balet si dans.

In putinul timp liber a reusit sa vada spectacole de opera nu si de balet. Procurarea biletelor cere timp si atunci mai trebuie sa astepte.

FRANCESCA VELICU a reusit performante in ciuda lipsurilor si conditiilor precare din tara. Cum se antreneze o balerina in Romania? Era aproape sa nu mai avem liceul de balet intrucat cineva considera ca nu mai e nevoie.

Nu exista sali de antrenament nici dusuri iar elevii pierd multe ore pe drum. Cand vine vorba de prezenta la concursuri nu exista bani. Tot parintii sunt cei care fac eforturi pentru a-si sprijini copiii.

Pentru FRANCESCA VELICU, FUNDATIA LUI DAN VOICULESCU a fost o sansa. Sansa pentru tinerii talentati de a se face cunoscuti.

Peste doi ani FRANCI va termina scola si spera sa aiba sansa de a dansa in compania unor balerini talentati.

Cine sunt modelele pe care le admira? Dintre balerini  ii admira pe ROBERTO BALLE, IVAN VASILIEV, DAVID HALLEBERG un balerin american care danseaza pe scena de la BALASOI, VIENGSAY VALDES, OSIEL GONRO balerini cubanezi.

Dintre balerine  NATALIA OSIPOVA este cea pe care o admira. Din aceasta lista nu putea lipsi romanca ALINA COJOCARU pe urmele careia FRANCI spera sa calce.


Ca orice tanara, FRANCI are prieteni. Cat ar fi de ocupata nu uita sa mai posteze ceva fotografii pe INSTAGRAM .

FRANCESCA VELICU stie ca pentru a ajunge acolo in elita balerinilor trebuie sa munceasca. Si deja a renuntat demult la multe lucruri specifice varstei. Programul ei este riguros. Ca sa nu mai amintim de regimul alimentar din care lipsesc dulciurile.  E de ajuns sa o vezi pe FRANCESCA VELICU pe scena dansand si iti vei da seama de unde vine zambetul si bucuria de a dansa.
Biografie balerina Francesca Velicu

Nu este usor dar FRANCESCA crede in steaua ei. Ii dorim succes si vrem sa auzim de performantele ei.

Acum FRANCESCA profita de sansa de a face parte din elevii celei mai renumite academii de balet din lume.

FRANCESCA VELICU este  una dintre cele mai promitatoare sperante ale baletului romanesc.

BRAVO, FRANCESCA!
MAI POTI CITI