BIOGRAFIE Marina Draghici romanca care este una dintre cele mai bune scenografe din America

Marina Draghici este una din cele mai cunoscute si premiate scenografe din Statele Unite. 

Printre colaborarile cele mai de succes ale Mrinei Draghici se numara si cea cu regizorul Andrei Serban, cu care a realizat "Richard al III-lea", la Teatrul La MaMa din New York.

Scenografa din Romania a mai lucrat si pentru Opera Nationala din Paris, avand la activ doua productii unde a conceput costumele - "Italianca in Alger" si "Indiile galante".

Marina Draghici este laureata a premiilor Lortel si Obie.
biografie marina draghici blog vedete

Decorurile si costumele realizate de Marina Draghici au putut fi admirate la Opera Nationala din Paris, unde s-a implicat în doua proiecte, la Opera din Zurich, NYCO, Edinburgh Festival, Teatrul National din Praga, Manhattan Theatre Club sau Lincoln Center.

De-a lungul timpului, Marina Draghici a lucrat în lumea filmului si televiziunii, printre cele mai importante proiecte se numara:  The Grey Zone, Heights, Dexter, Twelve and Holding, S.O.P., Rage, Push.

Romanca Marina Draghici realizeaza acum costumele pentru cele opt episoade ale primului sezon din serialul american “Black Sails”, în care joaca actorii Toby Stephens, Luke Arnold si Tom Hopper.

Serialul “Black Sails” este o productie 2014 bazata pe faimosul roman “Comoara din insula”, scrisa de Robert Louis Stevenson, cu o actiune ce se petrece cu multi ani în urma si readuce pe micile ecrane viata piratilor.


Marina Draghici o romanca necunsocuta in tara ei, dar care este foarte apreciata peste hotare, dincolo de Atlantic, in America.

Marina Draghici exemplul perfect, care arata ca visul american, chiar exista.