Mos NICOLAE legenda si povestea - Urari Sf Nicolae - Felicitari si Mesaje de Mos Nicolae

Mos Nicolae legenda si povestea zilei de 6 decembrie a Sfântului Nicolae


Noaptea cand este asteptat Mos Nicolae sa intre pe furis in casa si sa lase in ghetute cadourile mult asteptate este in fiecare an cea dintre 5 si 6 decembrie.

Legenda Sfantului Nicolae este legata de existenta unui personaj real, care a trait in jurul anilor 250-270 d. Ch., numit Nicolae de Mira.

Exista nenumarate povesti legate de viata Sfantului Nicolae, povesti despre generozitatea acestuia, considerat protectorul celor nevoiasi sau aflati in suferinta.
felicitari si mesaje de Mos Nicolae

Una dintre aceste povesti este legata de un om sarman care avea trei fete. in acele vremuri, tatal unei tinere trebuia sa ofere posibililor soti ai acesteia ceva de valoare - zestre sau dota. Cu cat zestrea era mai valoroasa, cu atat sansele ca fata sa gaseasca un sot bun cresteau.

 Acest om sarman nu avea nici o zestre de oferit nici uneia dintre fetele sale. Iar fara zestre, fetele urmau sa fie vandute ca sclave. in mod misterios, in trei ocazii diferite, se spune ca o punga cu galbeni, aruncata printr-o fereastra deschisa, a aparut ca prin farmec in incaltamintea lasata la uscat langa semineu, astfel incat toate cele trei fete au primit zestrea necesara unei casatorii.

Aceasta legenda a lui Mos Nicolae a dus la obiceiul copiilor de a atarna ciorapei la semineu sau de a lasa ghetute langa o fereastra deschisa, in noaptea Sfantului Nicolae, pentru a primi daruri.

Urari - felicitari - mesaje de Mos Nicolae - SMS-uri de La multi Ani


Sfantul Nicolae bate la usa! Mai este un pic si ne vom pregati ghetutele pentru Mos Nicolae!
Urari - felicitari - mesaje de Sf Nicolae - sms-uri de La multi Ani

Urari de Sf Nicolae
Cu ocazia acestei sarbatori fericite iti urez La Multi Ani si tot ce iti dorescti. Fie ca Domnul sa-ti lumineze calea si sa-ti fie numai bine in viata. Sper ca de ziua ta vei fi foarte fericita si iti urez iubire pentru totdeauna. Te pupik, Nicoleta!

Mesaje de Sf Nicolae
Bucuria lumii toata, Zi de zi-n usa sa-ti bata, Bunul Dumnezeu sa-ti dea, Tot ce iti doresti si ai vrea! Multi Ani de ziua numelui Nicule!

Urari de Sf Nicolae
Cu ocazia sfantului Nicolae iti doresc multa sanatate, fericire si nu in ultimul rand multa bucurie in viata!!!Sa fii iubit si sa ai parte numai de lucruri frumoase!

SMS Mos Nicolae
Un trandafir o floare si-o raza de soare sa-ti lumineze inima in aceasta zi deosebita.LA MULTI ANI, Nicolae!

Felicitari de zi onomastica Sf Nicolae
De ziua numelui tau eu iti doresc, Tot ceea ce este firesc, Un an tu mai implinesti, Si ce-ti place sa primesti/ sa iubesti, sa fii iubita , si sa traiesti fericita, Sa ai si tu printul tau, Si sa va iubiti mereu Nicol!
MAI POTI CITI