Alimente de Vedete: Ce mananca vedetele ca sa fie fericite si bine dispuse de Craciun si Anul Nou

Fericita si cu o stare de bine de Craciun si Anul Nou?

Ei bine pentru aceasta nu iti trebuie formule secrete si scumpe.

Iata ce ce trebuie sa mananci ca sa fii fericita ca o vedeta de Sarbatori.

Pe timpul verii ai o stare foarte buna de dispozitie. De vina este Vitamina D, secretata in prezenta soarelui.

Procesul de sinteza al vitaminei D existenta in epiderma este declansat de razele ultraviolete, fiind absorbita imediat de vasele sangvine.
alimente pentru depresie si fericire

Deci, prima sursa de vitamina D este lumina naturala. In cazul unei slabe expuneri la soare trebuie sa furnizam resurse organismului prin alimentatie

Vitamina D este o adevarata sursa de bunastare, iar lipsa acesteia din organism declanseaza probleme de natura emotionala.

Asa ca, de sarbatori, chiar daca e frig, iesi afara si bucura-te de lumina soarelui sau mananca oua, peste si lactate nedegresate.

Ciocolata neagra este un alt aliment miraculos. care iti poate transforma in bine starea de spirit.

Cercetatorii au demonstrat ca ciocolata neagra scade nivelul cortizolului din sange (hormonul stresului) si stimuleaza eliberarea de endorfine.

Acest lucru aduce asa de multe beneficii asupra moralului, incat poti sa mananci cata vrei, macar de sarbatori.

Ciocolata neagra este bogata în antioxidanti si în acizi grasi sanatosi, care au efect neurostimulator, antidepresiv si cardioprotector.

În ultimii ani, cercetarile arata este mai eficienta chiar si decât unele medicamente. Conditia este ca ciocolata sa fie cât mai bogata în cacao, peste 60%.

Alimentetele bogate in seleniu te ajuta in lupta cu stresul si depresia de iarna.

Seleniul actioneaza intocmai ca un antioxidant, te ajuta in lupta cu stresul si implicit, cu starile depresive.

Conform unui studiu realizat pe aceasta tema, persoanele deprimate care au luat suplimente pe baza de seleniu, au avut parte de o imbunatatire a starii psihice si emotionale.

S-a constatat ca seleniul protejeaza împotriva degenerescentei maculare legate de procesul de îmbatrânire (alterarea retinei, asociata cu proliferarea unor vase de sânge) si previne aparitia cataractei.

Seminetele de floarea-soarelui au o cantitate importanta de seleniu. Specialistii sunt de parere ca valorosul microelement se gaseste în mare parte în semintele plantei, dar si în frunzele si în tulpina acesteia.

Semintele de floarea-soarelui sunt recomandate pentru combaterea sterilitatii, mai ales la femei.

Nu doar semintele de floarea-soarelui sunt bogate în seleniu, ci si nucile. În functie de soi, cantitatea de seleniu variaza. Cele mai bogate în acest mineral sunt nucile braziliene, cu peste 1.900 mcg de seleniu la suta de grame.