Biografie MARINA STURDZA, Printesa Sturdza care e romanca oriunde ar fi

Incepem scurta biografie a Printesei Marina Sturdza cu un citat mai mult decat edificator : "... La 20 de ani ai obrazul pe care ti l-a dat Dumnezeu, la 50 de ani ai obrazul pe care-l meriti.

Toti îi  spun printesa Marina, însa ea prefera sa i se spuna simplu, Marina Sturdza, pentru ca familia ei a pus cruce pe titlul nobiliar acum 50 de ani, cand s-a mutat în Canada.

Principesa Marina Sturdza a parasit Romania la doar trei ani, insa nu a uitat sa vorbeasca romaneste, ceea ce o face sa declare ca este o rusine faptul ca, in afara de principesa Margareta, niciun alt copil al regelui Mihai nu cunoaste limba romana.

biografie printesa marina sturdza blog vedetePrincipesa Marina Sturdza a trait in conditii modeste, in Canada, dar a primit acasa o educatie demna de o printesa. A absolvit Belle Arte si a devenit jurnalista de moda, cunoscand si imprietenindu-se cu cateva dintre figurile emblematice ale modei secolului XX: Karl Lagerfeld, Giorgio Armani, Ralph Lauren, Oscar de la Renta.

Famlia Marinei Surdza a ajuns în Canada, printr-un program al Crucii Rosii. Au avut de ales între Noua Zeelanda, Groenlanda, Africa de Sud si Canada. 

Contractul era pentru un an de zile, timp în care lucrai din greu fizic. Dupa aceasta erai ajutat ca în cinci ani sa primesti cetatenia canadiana. 

Astfel s-au trezit departe de civilizatie, la o ferma de porci în provincia Alberta. Dupa expirarea termenului de un an, tatal ei a vândut reviste din usa în usa, a spalat masini. 

Marina Sturdza a locuit într-o pivnita, unde mama ei facuse perdele, ca sa demarcheze diverse camere, veceul era la al doilea etaj si baia la al saptelea. 

Nu s-au gândit la asta. Au trebuit sa le treaca pe toate. Dar întotdeauna pe primul loc a fost educatia. 

Nu aveau ce mânca, dar Marina Sturdza a mers la o scoala privata.

Printesa MARINA STURDZA isi disimuleaza foarte bine varsta, nepreocupand-o de nici o maniera trecerea timpului. Dimpotriva. 

Poliglota si foarte educata  printesa Marina Sturdza, face parte din galeria de portrete feminine la care este bine sa luam aminte. 

MARINA STURDZA i-a luat un interviu in exclusivitate lui Armani imediat dupa ce a murit partenerul lui de viata, Sergio Galeoti, dar ca, pentru ca a spus niste lucruri foarte intime, a preferat sa nu publice acea parte a materialului jurnalistic.

În 1988 Marina Sturdza a fost numita în functia de vicepresedinte al casei de moda Oscar de la Renta. 

MARINA STURDZA a fost casatorita timp de 19, adica o treime din viata. Trece elegant si discret peste acest episod al existentei sale. 

MARINA STURDZA are doi copii vitregi si doua nepotele. 

Brynne face 15 ani si Claire - 13. Ambele sunt blonde ca Marina.

Printesa MARINA STURDZA spune ca viata personala exista, dar cere mult efort pentru ca este mereu pe drumuri si ca trebuie întretinuta.
MAI POTI CITI