Pareri Beneficiile antrenamentului de TRX apreciat pozitiv pe forumurile de fitness

Inainte de a vedea ce este TRX-ul, va spunem ca acest tip aparte de antrenament de fitness beneficiaza de pareri pozitive si sentimente de multumire pe forumurile de specialitate.

Antrenamentul cu TRX este un antrenament relativ nou in salile de fitness din Romania.

Antrenamentul cu TRX a luat nastere in cadrul trupelor speciale americane S.E.A.L. si a fost testat de antrenori de fitness din toata lumea primind foarte multe aprecieri pozitive.

TRX-ul este o coarda cu ajutorul careia se efectueaza majoritatea exercitiilor in suspensie.

Aceasta coarda este un sistem de parghii intre gravitatie si greutatea corpului, care asigura efectuarea unei multitudini de exercitii de fitness in conditii de siguranta pentru dezvoltarea fortei, flexibilitatii si echilibrului.
video antrenament coarda trx acasa
Echipament TRX

Coarda TRX este recomandata, de asemenea, si in antrenamentele de recuperare medicala.

Primul TRX a avut la baza doua corzi de parasuta cusute cu ustensilele aflate la dispozitie in trusa de reparat barcile pneumatice.

In saptamanile si lunile ce au urmat Randy Hetrik si colegii sai au dezvoltat un nou set de exercitii bazate pe utilizarea masei corporale proprii, exercitii special concepute pentru aceast nou instrument de antrenament.

Astfel , din acel moment Hetrik si colegii sai au pus bazele unei noi abordari originale ale antrenamentului functional ce ne este cunoscut azi sub denumirea de: Suspension Training.

Antrenamentul cu TRX este intersectia echipamentului sportiv inovativ cu programe de fitness profesioniste pentru a te ajuta sa ajungi pe culmile performantei. (vezi cazul echipei de fotbal Steaua Bucuresti)

De asemenea, oricine se poate antrena cu coarda TRX, deoarece se poate controla atat nivelul de rezistenta cat si cel de dificultate. Este un atrenament perfect atat pentru reabilitare cat si pentru un program de fitness intensiv.

TRX-ul mai are avantajul de a se utiliza oriunde, fiind adaptabil atat la sala, cat si in parc sau acasa.

TRX Suspension Trainer iti ofera antrenamente rapide si eficace ce pot fi adaptate la toate nivelele de fitness si intensitate. Acest sistem revolutionar folosette greutatea corporala propria rezistenta, punandu-te in control.

Video cum sa faci antrenamt TRX

Beneficiile antrenamentului de TRX:
  •     Dezvolta forta musculara;
  •     Reduce riscul de accidentari;
  •     Antreneaza toti muschii corpului;
  •     Creste flexibilitatea, echilibrul si mobilitatea;
  •     Dezvolta forta in regim de rezistenta.
În antrenamentul TRX, totul este abdomen, fara sa ti-o doresti în mod expres. 

Contractia abdomenului este involuntara, în sensul ca nu trebuie sa faci nici un efort sa încordezi abdomenul. 

Abdomenul este centrul de manevra pentru toate exercitiile din antrenamentul TRX.
MAI POTI CITI