CV LUCIAN PAPICI - procurorul DNA care era sa rupa pactul de coabitare Ponta - Basescu

Biografia Lucian Papici este destul de anevoios de descifrat.

Greu de gasit online CV-ul procurorului Lucian Papici.

Lucian Papici a intrat în procuratura în anul 1994,

Lucian Papici a fost procuror la Parchetul de pe lânga Judecatoria Timisoara, continuându-si cariera de magistrat la Parchetul de pe lânga Tribunalul Timis, Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti, Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie.

Lucian Papici a promovat în functii de executie superioare si în functii de conducere: procuror-sef al Biroului de combatere a criminalitatii organizate din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul
biografie lucian papici cv profesional
CV LUCIAN PAPICI
Timis si procuror-sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale în cauze de coruptie din cadrul Sectiei 1 de Combatere a Infractiunilor Coruptiei a Directiei Nationale Anticoruptie.

Papici a fost promovat în functia de procuror-sef al acestei sectii din DNA, în martie 2007, de fostul ministru al Justitiei, pedelista Monica Macovei.

Privit prin prisma posturilor si a avansarilor, CV-ul oficial al procurorului Papici este unul impecabil.

Unul din cazurile faimoase ale procurorului Lucian Papici este cel prezentat în media ca marele caz de coruptie al secolului: dosarul „mita si caltabosii lui Remes”, dosar în care fostul ministru liberal al Agriculturii era acuzat ca ar fi primit mita caltabosi si palinca, de la un alt fost ministru al Agriculturii, taranistul Ioan Avram Muresan.  Dosar care sa lasat cu condamnari la inchisoare cu executare.

Mergand pe firul logic, schimbarea procurorului Lucian Papici este legala, insa resorturile schimbarii sale par a fi aruncate intr-o negura ciudata, politizata fortat.

Nu vedeti ca de cand cu "scandalul" Lucian Papici, "scandalul" Rosia Montana RMGC a cazut in uitare?

Sau poate este doar o coincidenta nefericita... chiar daca si Ponta si Basescu sunt clar sustinatori ai RMGC Rosia Montana.