Biografie EUGEN TOMAC Presedinte Partidul MISCAREA POPULARA

Eugen Tomac a confirmat ca va coordona, pâna la primul congres, activitatea Partidului Miscarea Populara, formatiune care va fi înscrisa marti la tribunal.
biografie eugen tomac presedinte partid miscarea populara

Asadar, sa vedem care este CV-ul si biografia lui Eugen Tomac, moldoveanul din Basarabia care va deveni presedintele interimar al celui mai tanar partid din Romania.

Eugen Tomac s-a nascut în comuna Babele (Oziornoe) din raionul Ismail, regiunea Odesa, aflata în Sudul Basarabiei (azi Ucraina), localitate populata în întregime de români si în care s-a nascut si Maresalul Alexandru Averescu.

Eugen Tomac a absolvit Scoala Generala din localitate, apoi a urmat cursurile Centrului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, iar în 2003 a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti.

În anul 2000, Eugen Tomac a înfiintat Liga Tinerilor Români de Pretutindeni  si de atunci s-a dedicat proiectelor si activitatilor desfasurate în sprijinul comunitatilor românesti de oriunde din lume.

Atunci Eugen Tomac a  colectat primele carti pe care le-am dus în Basarabia, atunci a organizat primele activitati pentru studentii basarabeni, a invitat primii copii din Sudul Basarabiei si Nordul Bucovinei în tara si a promovat comunitatile românesti colegilor din România.

În 2005, Tomac a fondat Centrul pentru Educatie Democratica.

În perioada 2005-2008 Eugen Tomac a lucrat în cadrul Administratiei Prezidentiale pe probleme legate de românii de pretutindeni.
cv eugen tomac moldoveanul miscarii populare

Odata cu învestirea guvernului Emil Boc a fost numit în functia de secretar de stat pentru românii de pretutindeni la Ministerul Afacerilor Externe.

Dupa înfiintarea Departamentului pentru Româniide Pretutindeni - DRP, ca structura cu personalitate juridica, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea primului-ministru, la data de 29 decembrie 2009, Eugen Tomac a fost numit secretar de stat în guvernele Boc si Ungureanu.

În data de 18 mai 2013, Presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a deschis primul birou parlamentar la Chisinau pentru a consulta românii din Republica Moldova în vederea solutionarii problemelor ce tin de competenta deputatului colegiului 2 pentru Românii din Strainatate.

Deputatul Eugen Tomac a declarat, vineri, ca a demisionat din PDL si ca se va alatura Miscarii Populare.

"Mi-am înaintat astazi demisia din PDL. Ma alatur unui proiect politic nou, cu ale carui obiective coincid în totalitate si proiectele mele. Consider ca România are acum nevoie acum de un suflu nou în politica si de o alta optiune pentru viitor", a declarat Tomac.

Întrebat care este acest "proiect politic nou", Tomac a raspuns ca este vorba despre Miscarea Populara.

Aceasta este pe scurt CV-ul biografic de politician al basarabeanului Eugen Tomac care a ajuns presedintele intermiar al celui mai nou proiect politic din Romania.
MAI POTI CITI