BIOGRAFIE Marioara Murarescu - wiki- ul unei vieti dedicate cantului popular

Marioara Murarescu s-a nascut in data de 1 octombrie 1947.

Marioara Murarescu este o realizatoare consacrată de programe folclorice, fiind cunoscuta ca realizatoare a emisiunii TV Tezaur folcloric.

Marioara Murarescu a urmat Conservatorul din Bucuresti, fiind o studentă eminentă, insa a trebuit să renunte la planul de a deveni soprana, după o operatie de amigdalită care i-a schimbat vocea.

In al patrulea an de studii a fost marcată de profesorii Emilia Comisel si Gheorghe Oprea, care i-au îndreptat pasii spre muzica populara.

Dupa 10 ani de ucenicie in redactia de folclor a postului national de Radio, a inteles cat de important este pentru public sa aiba o zi, o ora pe saptamana, in care sa vina la intalnirea cu muzica de valoare.

Marioara Murarescu a trecut peste greutatile inceputului si, mai cu lacrimi, mai cu poticneli, in 1982 a reusit sa impuna pe postul national de televiziune emisiunea Tezaur folcloric.

marioara-murarescu-biografie-poze-vechi-vedete

Realizatoarea emisiunii  isi amintea, într-un interviu din 2006 pentru revista VIP, despre primul concert Tezaur folcloric, de la Sala Radio, din 1 martie 1988: „sala a fost arhiplina, incat Tudor Vornicu mi-a spus că trebuie să repetăm concertul a doua zi pentru tot puhoiul de lume rămas afară. Era o atmosfera
wiki maria murarescu blog vedete
extraordinara ...

În 28 de ani, emisiunea Tezaur folcloric a adunat, ca într-o imensa lada de zestre, obiceiuri populare, cantece, traditii si orice altceva si-ar mai fi putut dori să colecţioneze un iubitor de folclor.

In 2009 Marioara Murărescu a fost premiata cu Steaua Romaniei.

Marioara Murarescu a fost diagnosticată în 2008 cu cancer de san, suferind două interventii chirugicale si mai multe sedinte de chemoterapie. 

Însă boala a recidivat după o vreme la tiroidă, ceea ce a făcut necesară o altă intervenție chirurgicală.

În noiembrie 2012, Marioara Murarescu declara că nu mai are putere sa se lupte cu boala, fiind hotarata sa se bucure de familia ei.

Pe 7 iunie 2013 au aparut informatii ca Marioara Murarescu  ar fi internata în stare gravă la Cluj-Napoca.
MAI POTI CITI