Biografia lui Ioan Bendei este legata de Zoltan Teszar si RCS - RDS

Vi se pare cunoscut numele de Ioan Bendei?

biografie ioan bendei rcs rds blog vedete
Cu siguranta ca da, daca ati urmarit scandalul legat de arestarea lui Sorin Alexandrescu, fostul director de la Antena Group.

Greu de deslusit biografia omului apropiat al proprietarului RCS&RDS, omul de afaceri Zoltan Teszar.

Secret...

Sau foarte discret CV-ul lui Ioan Bendei.

In acest scandal recent iata care sunt principalele personsaje:

1. Sorin Alexandrescu - directorul Antena Group (compania care deţine licenţele de difuzare ale canalelor Antena 1, Antena 2, GSP TV, Euforia TV). Are calitatea de inculpat, acuzat de şantaj.

2. Ioan Bendei - administrator RCS&RDS. Are calitatea de denunţător şi victimă a şantajului.

3. Dumitru Dragomir - şeful Ligii Profesioniste de Fotbal. Are calitatea de martor.

Hm...

Nu prea bine.

Alexandrescu a fost reţinut ieri seară după mai bine de zece ore de audieri. El a fost ridicat de DNA din faţa casei sub pretextul unor simple audieri, fără să fi fost citat în prealabil în dosar.

Potrivit referatului, în mai multe discuţii, Sorin Alexandrescu a afirmat că tema investigaţiei de presa NU este Bendei, ci compania RCS RDS.

Dacă Alexandru Oprea, 52 de ani, a mai ieşit în public fiind managerul care discută cu investitorii, Ioan Bendei in varsta de 54 de ani, este responsabil de partea de operaţiuni, dar este un personaj foarte rar vazut.

Dacă Teszari "cel invizibil" este cu strategia, operaţiunile zilnice ale companiei RCS - RDS, Alexandru Oprea si Ioan Bendei.

Acum numele lui Ioan Bendei este pe toate posturile TV, de la B1 la Digi 24.

Potrivit procurorilor, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns, în mod repetat, pe administratorul companiei de cablu RCS&RDS, amenintându-l că va comanda o anchetă jurnalistică în care se va arăta că a dat mită 3,5 milioane de euro pentru a obtine drepturile de transmise a unor meciuri.  

In acest fel, directorul Antenei voia să-l determine pe Ioan Bendei sa semneze in numele companiei un contract având ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand trustului, în conditii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce ar fi implicat încasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat .

In urma plangerii depuse de Ioan Bendei la DNA, au fost emise autorizatii de interceptare si înregistrare a convorbirilor telefonice purtate între persoanele implicate în santaj.