Dieta DASH regim de slabire eficient la moda in America

Dieta DASH a fost aleasa ca regimul de slabire cel mai de top. Vedeta regimurile de slabire.

Nutritionistii americani  au analizat 29 de diete in functie de cati nutrienti asigura, daca nu sunt periculoase pentru sanatate, cat de usor sunt de urmat si au realizat un top al celor mai eficiente metode de slabit.

Invingatoare cu coronita si 4,1 puncte este dieta DASH, la care a lucrat Institutul american pentru inima, plamani si sange.

Dar sa vedem cateva pareri despre dieta DASH, si despre princiipiile sale.

Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension/ Abordari Dietetice pentru Oprirea Hipertensiunii) a fost conceputa pentru a diminua presiunea sanguina si nivelul de colesterol si pentru a preveni diabetul.

Bogata in potasiu, calciu, proteine si fibre, DASH exclude insa categoric, sub orice forma, dulciurile si sarea.

Meniul optim pentru dieta Dash este format din doua portii de cereale integrale pe zi, 4 maxim 5 portii de fructe si legume pe zi, o portie inseamnand 100-150 de grame de fruct sau legume, ori 200 de mililitri de suc proaspat de fructe, si trei produse lactate in fiecare zi (100 de grame de iaurt, o cana cu lapte sau 50 de grame de branza).
dieta dash pareri si principii

Pestele si puiul sunt permise, la fel si nucile si semintele si, rar, sunt tolerate si lactatele degresate.

Meniu pentru o zi cu dieta Dash
  • 6-8 portii de cereale integrale, adica pâine integrala, cereale, orez integral, paste din faina integrala.
  • 4-5 portii de fructe
  • 4-5 portii de legume si nu uita de verdeturi
  • 2-3 portii de lactate degresate, de preferat un pahar cu lapte sau iaurt degresat. De evitat diverse sortimente de brânzeturi, chiar si cele sarace în grasimi, deoarece contin cantitati mari de sare
MAI POTI CITI