Biografie Papa Benedict al XVI-lea - Wiki Papa renunta la Pontificat

Stire de ultima ora: Papa Benedict XVI va "demisiona".

Conform ziarului La Repubblica, Papa Benedict XVI a anuntat ca renunta la Ponficat in timpul unei slujbe.

Papa Benedict XVI va renunta la functie din 28 februarie.

Benedict al XVI-lea, în latina Benedictus PP. XVI, (numele adevarat Joseph Alois Ratzinger, 16 aprilie 1927, Marktl am Inn, Bavaria) este actualul papa al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în urma Conclavului din 2005, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea

noul papa 2013 Benedict XVI wiki biografic

Suveranul Pontif, în vârsta de 85 de ani, a facut anuntul personal, în limba latina, în timpul slujbei de canonizare a martirilor de la Otranto.

"Papa a anuntat ca va renunta la ministerul sau la ora 20.00 (21.00 ora României), la 28 februarie. Atunci va începe perioada «sede vacante» (locul vacant)", a precizat purtatorul de cuvânt Federico Lombardi.

Momentan nu sunt cunoscute motivele care l-au determinat pe Papa Benedict al XVI-lea sa renunte la pontificat.

Papa Benedict al XVI-lea, în vârsta de 85 de ani, sustinea anul trecut  ca întreg calendarul crestin este bazat pe o eroare si ca totul a pornit de greseala facuta de un calugar din secolul al VI-lea pe nume Dionysius Exiguus (Dionisie cel Mic).

Papa Benedict al XVI-lea este al optulea papa german; primul a fost papa Grigore al V-lea (996-999). 

Ultimul papa cu numele de Benedict, Benedict al XV-lea a servit ca pontif din 1914 pâna în 1922, pontificatul sau fiind legat de Primul Razboi Mondial.

Alegerea numelui de Benedict are importanta simbolica. Ziua de nastere a noului papa, 16 aprilie, este sarbatoarea Sfântului Benedict Iosif Labre (26 martie 1748 - 16 aprilie 1783), cunoscut ca Sfântul Pelerin.

În luna septembrie 2006, Papa Benedict al XVI-lea a stârnit protestele liderilor religiosi din multe tari musulmane, în urma unei prelegeri pe care suveranul pontif a sustinut-o la Universitatea din Regensburg, intitulata "Credinta, ratiune si universitate - amintiri si reflectii", care s-a dorit o pledoarie împotriva razboaielor purtate în numele lui Dumnezeu.

Singura intrebare care se pune: CINE VA FI NOUL PAPA in 2013?

UPDATE: Papa Benedict al XVI-lea sustine ca nu mai are "fortele" necesare pentru a conduce Biserica din cauza varstei sale, relateaza agentia de stiri AFP.
MAI POTI CITI