EXIT POLL TVR CURS - Exit Poll Realitatea - Exit Poll RTV 9 decembrie

A inceput deja lupta pentru primaul exit poll care va fi anuntat de o televiziune romaneasca in 9 decembrie 2012 la ora 21.

Se pare ca "marele castigator" a exit pollurilor din 9 decembrie este CURS.

Pentru ca la TVR 1 vom vedea EXIT POLL CURS.

In urma unei proceduri de achizitie publica lansate de TVR, Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) si Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde SRL vor realiza pentru Televiziunea Româna sondaje de opinie pre-electorale si un sondaj la iesirea de la urne.

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) si Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde SRL au realizat pentru TVR un sondaj de calibrare pentru exit-poll-ul pe care îl vor realiza în 9 Decembrie 2012.  Sondaj electoral de calibrare care a aratata ca pentru  Camera Deputatilor 57% dintre cei chestionati si-au manifestat intentia de vot pentru reprezentantii USL, 17% pentru ARD, 15% pentru PP-DD, 5% pentru UDMR. Aceleasi cifre au fost înregistrate si pentru Senat.
sondaj-exit-poll-curs-tvr-9-decembrie
In ziua alegerilor, site-ul Antena3.ro va publica rezultatele preliminare oferite de CCSB si le va posta pe HARTA ELECTORALA.

La ora 21.00, când Antena 3 îti va oferi rezultatele exit-poll-ului CCSB, iar oamenii vor afla cine a câstigat alegerile parlamentare.

Tot duminica seara, dupa închiderea urnelor, la Romania TV si Realitatea TV veti afla cine sunt câstigatorii si marii invinsi ai alegerilor parlamentare 2012, deoarece si aceste doua televiiziuni realizeaza propriul Exit Poll.

Biroul Electoral Central a acreditat, mai multe institute pentru realizarea sondajelor de opinie la iesirea de la urne la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Iata cine sunt cei ce vor face EXIT POLL-uri la Alegerile Parlamentare 2012 la nivel national : Institutul Român pentru Evaluare si Strategie - IRES, Centrul pentru Studierea Opiniei si Pietei (CSOP), Compania de Cercetare Sociologica si Branding ''Forum'', SC Piar Media Consulting SRL, Centrul de Sociologie Urbana si Regionala - CURS si Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, dar si SC Operation Research SRL.

Asadar sa ne pregatim de "meciul" exit poll-urilor din 9 decembrie. 

Mai ales ca in mod sigur, toata ziua vor circula "pe surse" diverse rezultate partiale ale alegerilor parlamentare 2012.

Si nimeni, nu va sti daca sunt sondaje electorale adevarate sau facaturi menite a manipula.