Biografia actritei Mara Wilson,neuitata MATILDA premianta ,apreciata care a refuzat celebritatea

MARA ELISABETH WILSON este actrita care a devenit un star in copilarie gratie talentului sau. Cine nu a fost induiosat de prestatia micutei MARA in filme precum: MATILDA 1996, A SIMPLE WISH, 1997, MIRACOLUL DE PE STRADA 34 -1994, THOMAS AND THE MAGIC RAILROAD, 2000

Mara Wilson Biografie Blog Vedete
A debutat la varsta de 4 ani in filmul MRS. DOUBTFIRE alaturi de ROBIN WILLIAMS. MARA WILSON s-a nascut intr-o familie de evrei la 24 iulie 1987 in  LOS ANGELES CALIFORNIA.

Are 3 frati: DANNY, JON, JOEL si o sora mai mica ANNA.

Din pacate mama sa  SUZI SHAPIRO WILSON a murit dar tatal MICHAEL WILSON se bucura de MARA si fratii sai.

MARA WILSON A absolvit IDYLLWILD ARTS ACADEMY si TISCH SCOOL AT THE ARTS la UNIVERSITATEA NEW YORK. Intr-un interviu MARA a declarat cu fermitate ca nu si-a dorit si NU ISI DORESTE CELEBRITATEA. Chiar se simte eliberata de aceasta povara.

Sunt multi tineri care au fost staruri copii. Putini mai activeaza in industria filmului, unii au murit  iar altii au decazut, altii si-au gasit alte meserii. MARA WILSON prefera sa se ocupe de scris, studiaza pentru a deveni scriitoare. Are un blog foarte interesant. Este o tanara inteligenta, rafinata si-a pastrat dragalasenia din copilarie si chiar cam aceeasi frizura.  Si chiar daca ar mai aparea intr-un film acesta nu va fi unul mare.

Doar de dragul prietenilor mai accepta sa a pentru apara pe scena teatrului. MARA a obtinut mai multe premii prestigioase care certifica talentul sau actoricesc. Este una dintre putinele staruri copii care au curajul sa spuna unele lucruri pe care nu multe straruri adulte ti le pot spune. Putini sunt cei care au curajul de a dezvalui o parte a lucrurilor mai putin placute.

In 1995 a obtinut SHOWEST AWARDS YOUNG STAR OF THE YEAR. pentru rolul din A SIMPLE WISH ,MARa WILSON a castigat titlul de cea mai buna actrita intr-un rol principal. Acelasi premiu si pentru rolul din MATILDA. Plus doua nominalizari pentru PREMIUL  SATURN AWARD FOR BEST PERFORMANCE BY A YOUNG ACTRESS in a comedy film.

MARA a acceptat sa apara si in filme de televiziune si in soap opera films precum: MELROSE PLACE, si A TIME TO HEAL, si BALLON FARM. Surpriza este ca MARA chiar stie sa cante. Asa s-a intamplat la decernarea PREMIILOR OSCAR, la cea de-a 67-a editie. Alaturi de  TIM CURRY si KATHY WAJIMI MARA a interpretat cantecul MAKE  EM LAUGH.

Mara Wilson Wiki Blog Vedete
MARA a raspuns cu politete fanilor care o tot intreaba despre revenirea pe marele ecran. E clar pentru toti, MARA nu mai vrea sa faca filme. E de-a dreptul surprinzator pentru ceilalti dar nu si pentru ea. MARA spune clar ca a juca in filme nu este o activitate care sa ti placa.

Nu e placut sa asculti indicatiile regizorale si sa faci acelasi lucru zilnic. Singurele momente de care isi aduce aminte cu placere sunt cele in care i  s-a permis sa joace dupa cum simtea. Numai ca astfel de momente au fost foarte rare.

I s-a oferit sansa sa apara la "DANCING WITH THE STARS" oferta declinata politicos. MARA spune ca nici macar nu a depus efort pentru roluri pentru ca acestea ii veneau la indemana, era doar un copil. Aici se simte modestia ei.

Oamenii ii scriu si ii povestesc cum rolul ei din MATILDA le-a schimbat viata. MARA nu mai este la varsta la care sa pic teze si sa-si miste degetelele , sa faca lucrurile sa danseze. Actoria nu este un mod de a picta cu degetele. Si de fapt MAREI nici nu ii place sa picteze. Pentru ea acele vremuri sunt foarte indepartate.

MARA WILSON vorbeste de generatia altor actrite la moda acum precum JENNIFER LAWRENCE, cea recent declarata cea mai sexi femeie de la HOLLYWOOD,ANNA KENDRICK, ELLEN PAGE.

CELEBRITATEA este ceva trecator si uneori este de un mare ridicol. Ca sa nu spunem ca poate fi si jenant.
Si mai poate gi brutala si chiar dezumanizanta. Asta crede MARA despre celebritate. La PREMIILE OLIVIER AWARDS, atentia tuturor s-a indreptat asupra musicalului MATILDA.

Tinere actite copii precum SOPHIA KINLEY, ELEANOR WORTHINGTON COX,KERRY INGRAM si CLEO DEMETRIOU sunt interprete ale MATILDEI. Lor deocamdata le surade o cariera in actorie.

MARA WILSON are posibilitatea sa isi traiasca  tineretea fara sa fie nostalgica . Se vede treaba ca succesul in toate filmele in care a  aparut nu i-au adus decat un gust amar. E fericita sa se ocupe de teatru si de scris.

Nu se simte coplesita de povara de a respecta niste standarde. Maia apare in show-uri pe net cum ar fi  THE MAN WITH THE GLASSES. Urmariti-o pe MARA WILSON! Nu mai are varsta MATILDEI.

Dar farmecul a ramas nestirbit.  Are un umor nebun si este maestra in arta dialogului si a conversatiei.

Intr-o lume innebunita de SHOW BIZZ si STAR SYSTEM, MARA este ceea ce vrea ea sa fie. II dorim succes MAREI WILSON si asteptam sa citim primul ei roman. Dar in sufletele noastre ramane draga, curajoasa fetita MATILDA care in fiecare an de CRACIUN ne aduce un zambet mare pe fata si in suflete.


FILMOGRAFIE MARA WILSON

  • Thomas and the Magic Railroad (2000) - Lily, Burnetts Grand Daughter
  • Balloon Farm / Ferma baloanelor (1999) - Willow Johnson
  • Batman Beyond / Batman in viitor (1999) - Tamara (1 episode, 1999)
  • A Simple Wish / O dorinţă simplă (1997) - Anabel Greening
  • Matilda (1996) - Matilda Wormwood Trailer
  • A Time to Heal (1994) - Barbara Barton
  • Miracle on 34th Street / Miracolul de pe strada 34 (1994) - Susan Walker
  • Mrs. Doubtfire / Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit (1993) - Natalie 'Nattie' Hillard
  • Melrose Place (1992) - Nikki Petrova (5 episodes, 1993)
MAI POTI CITI