Mariana Gheorghe Biografia CEO Petrom un Wiki de viitor Prim Ministru?

Un scurt wiki despre una dintre femeile puternice din Romania, Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom.

wiki mariana gheorghe blog vedete
Aceasta incursiune in biografia Marianei Gheorghe vine si din faptul ca la Realitatea TV, Lavinia Sandru a lansat informatia: "Am o informatie: una din propunerile pe care le are în vedere Traian Basescu pentru functia de premier dupa alegerile parlamentare si pe care nu a spus-o, din câte stiu, nici celor de la ARD, este Mariana Gheorghe, directorul Petrom."

Mariana Gheorghe s-a nascut in anul 1956. Ea este prima femeie manager general al Petrom.


Si in acelasi timp, prima romanca care se afla in topul celor mai influente femei din lume, realizat de cunoscuta revista Fortune  ocupanf locul 32, din 50 de locuri.

Nascuta in Romania in anul 1956, casatorita, un copil, Mariana Gheorghe este absolventa a Academiei de Studii Economice si a Facultatii de Drept din Bucuresti. Ulterior, a absolvit programul de Corporate Finance din cadrul London Business School.

Mariana Gheorghe si-a inceput cariera in 1979, detinând diverse pozitii în cadrul a doua companii romanesti, Policolor si Chimica / Romferchim pana in 1991.

Din anul 1993 a lucrat pentru Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, mai intai ca Bancher Asociat si apoi ca Bancher Principal pentru Europa de Sud-Est si Regiunea Caspica.

Mariana Gheorghe are o experienta bogata in domeniul tranzactiilor internationale de finantare si a sectorului de petrol si gaze. Un CV care cu siguranta a recomandat-o pentru a ocupa functia de CEO a Petrom.

Revenind acum la declaratia de aseara a Laviniei Sandru, iata ce a mai declarat politiciana referitor la faptul ca Traian Basescu ar dori sa o vada pe Mariana Gheroghe Prim Ministru a Romaniei: "...stau sa ma întreb ce o fi facut Mariana Gheorghe pentru România ca sa poata fi in masura sa ocupe pozitia asta. Miliardul ala de euro merge la Viena, ar fi putut fi buna pentru a ocupa functia de premier al Austriei, nu al României, nu are niciun gest in favoarea cetatenilor romani".

O stire incendiara sau o fumigena lansata pe a acoperi alte miscari politice?