Biografia actritei OFELIA POPII,de la" MEFISTO" la "FELII" o real ONE WOMAN SHOW

OFELIA POPII este actrita de elita. Este angajata TEATRULUI de STAT "RADU STANCA" din SIBIU.


Actrita-Ofelia-Wiki-Blog-Vedete
Mignona OFELIA este blonda  cu ochii albastri a carei forta pe scena te coplesete. Cine a vazut-o jucand in piese si roluri diverse stie despre ce vorbesc. Joaca cu bucurie si in filme si desi nu a facut multe roluri in filme asteapta cu nerabdare si alte provocari.

Talent, putere de munca incredibila, forta de transfigurare,si multa modestie. Se considera un om normal si crede ca fericirea nu tine de bani. S-a nascut la ARAD la 9 februarie 1978 in casa unor parinti de profesie profesori. Mama este profesoara de limba romana iar tatal este profesor de matematica.

In copilarie OFELIA se juca de-a visatul si asta face si acum. Nu isi imagineaza viata fara teatru. "TRAIAM FOARTE MULT IN IMAGINATIE. ASA CUM FAC SI ACUM, ALTFEL NU AS PUTEA SA FAC ROLURILE ALE MELE."

OFELIA POPII respira teatru prin toti porii. Este tenace, repeta si  cate 20de ore pe zi. Colegii de teatru au poreclit-o "MADAME BULANDRA". Pentru atitudinea uneori autoritara,si pentru ca este perfectionista. Si pentru puterea de munca iesita din comun.

Parca ar fi "'un drac". Dar OFELIA chiar a reusit sa starneasca aprecieri,admiratie si aplauze la scena deschisa. Si nu numai la noi. In 2008 a fost premiata la PREMIILE UNITER pentru rolul FAUST in regia marelui regizor SILVIU PURCARETE,un om minunat si un regizor exceptional crede actrita.

La EDINGHBURGH la cel mai mare festival de teatru din lume, OFELIEI i s-a decernat PREMIUL HERALD ANGEL in 2009 pentru acest rol. iar cronicile au fost elogioase. "MISCARILE SALE SUNT UIMITOARE,VOCEA CARE ALTERNEAZA DE LA SUNETE DE COPIL LA HORCAITUL UNUI BATRAN, O FAC SA FIE IN CENTRUL ATENTIEI, CHIAR DACA INTR_UN SPECTACOL JOACA 100 de actori."-BBC.

"VOCEA SA RAGUSITA,VERSATILITATEA, CARISMA SA CREEAZA UN PERSONAJ DECONCERTANT CARE PARE VENIT DINTR-O LUME INFERNALA."- THE TELEGRAPH.

Actrita-Ofelia-Biografie-Blog-Vedete
Si cand te gandesti ca blonda OFELIA a plecat de acasa ca sa dea la facultatea de teatru. A plecat  din Bucuresti unde picase la CLUJ. Dupa ce a indurat o vreme rece si a dormit in gara, a imprumutat bani ce credeti ca a avut defacut la improvizatie? Comisia i-a cerut sa stea in cap si sa rada in hohote. Si incapatanarea a ajutat-o. A intrat si a terminat FACULTATEA DE TEATRU BABES BOLYAI din CLUJ NAPOCA.

A gasit aici oameni de teatru, actori speciali precum MIRIAM CUIBUS, MARIUS BODOCHI si MONA CHIRILA care au ajutat-o sa se perfectioneze si sa isi infranga timiditatea. Acestor oameni OFELIA le poarta respect si admiratie. La fel ca si actorului ZOLTAN  LOVAS.

Ce actori  ii plac OFELIEI? GINA PATRICHI,STEFAN IORDACHE, ADRIAN PINTEA, JESSICA LANGE si JACK NICHOLSON. OFELIA are o sinceritate dezarmanta.

"VREAU SA TRAIESC MAI MULT SI CAT MAI INTENS. E vorba si de putina "hapsaneala", AM NEVOIE DE ASTA, EU ASa SUNT CONSTRUITA." Joaca in mai multe piese in acelasi timp  si nu se mai satura. VREA TOT MAI MULT. La SIBIU ,la TEATRUL RADU STANCA a ajuns prin insistente. Atatea telefoane i-a dat domnului director incat acesta enervat aproapre a cedat nervos.
Domnul CHIRIAC, directorul teatrului are numai cuvinte de lauda la adresa ei.

"Este de nestavilit pe scena" spune el.  Este cand ingenua OFELIA din HAMLET, cand LULU fascinanta si ravasitoare, cand mai multe fete ale personajelor, vorbim aici de exceptionalul spectacol  "FELII" in regia LIEI BUGNAR unde joaca nu mai putin de 7 personaje. Singura pe scena, sa tii in mana publicul care sa nu se plictiseasca, asta da performanta. Aprope ca te epuizeaza sa o privesti.!

In viata pariculara OFELIA POPII traieste de ceva vreme o poveste de dragoste alaturi de CIPRIAN SCURTEA si el actor al teatrului sibian. Se cunosc din vremurile admiterii la facultate. Ciprian spune ca atunci OFELIA avea parul verde si era la fel de "aeriana" cand vine vorba de treburi ce tin de viata.
OFELIA mai uita sa plateasca intretinerea iar la bucatarie parca s-ar afla in laboratorul de chimie.

OFELIA si CIPRIAN au jucat impreuna pe scena in HAMLET unde OFELIAjuca cum altfel rolul OFELIEI. CIPRIAN este din TURDA si este un veritabil ardelean. Nu isi imagineaza viata pe alte meleaguri decat in tara noastra. A fost plecat vreo 4 luni din tara si nu a "gustat" experienta. Simte ca viata luieste aici in tara alaturi de familie, prieteni si teatru. Doi actori frumosi si talentati,un cuplu absorbit de teatru, repetitii si public. Si se mai "cearta" dar numai din cauza parerilor diferite in ceea ce privesc anumite personaje si jocul cel mai bun.

"ZAPACITA" OFELIA face deliciul tuturor atunci cand pleaca in turnee. Banii se topesc ca prin vraja in mana actritei care ii "streseaza" pe toti. OFELIA este iubita de colegi, regizori si public.

A jucat su bagheta unora din cei mai faimosi regizori de la SILVIU PURCARETE la RADU NICA, TOMPA GABOR, MIHAI MANIUTIU,ANDREI JOLTAK.

OFELIA simte, traieste cu o fervoare deosebita. In copilarie se simtea aparata de ingeri. "CAND ERAM  MICA, SIMTEAM CA MA AJUTA UN INGER. VISAM CA DORM PE O ARIPA DE INGER. ACUM, INGERUL MEU PAZITOR ESTE INSUSI DUMNEZEU"

FILME OFELIA POPII
 • EVADAREA -2013
 • ROCKER -2012
 • UNDEVA LA PALILULA -2012

PIESE DE TEATRU in care o putem vedea si admira

 • CANIBALII - regia ALEXANDER HAUSVATER
 • OTHELLO - regia ANDRIY ZHALDAK
 • GAITELE - FLORIN ZAMFIRESCU
 • EXPERTUL IOV - MIHAI MANIUTIU
 • ELECTRA - M. MANUTIU
 • NORA - RADU NICA
 • FELII - LIA BUGNAR
 • PLASTILINA - VLAD MASSACI
 • RINOCERII - TOMPA GABOR
 • VREMEA DRAGOSTEI, VREMEA HOLEREI - RADU NICA
 • PESCARUSUL - ANDREI SERBAN
 • BABEL - RADU NICA
 • PILAFURI SI PARFUM DE MAGAR - SILVIU PURCARETE
 • MEFISTO - SILVIU PURCARETE Daca sunteti iubitori ai artei si ai teatrului in special nu trebuie sa ratati un spectacol in care sa o vedeti pe OFELIA POPII. Exista critici de teatru si nu numai care o considera pe OFELIA POPII mult mai talentata ca MAIA MORGENSTERN.

Suntem norocosi sa avem printre noi oameni speciali si actori de exceptie. Iar OFELIA POPII face parte fara dubiu din aceasta categorie.