Mirela Petrean Biografia cantaretei care "a plecat candva de jos"

Scurt Wiki Mirela Petrean, banateanca  care crede ca muzica este sigurul lucru care insoteste omul de inceputul vietii pana la sfarsitul ei.

mirela petrean wiki colaj blog vedete
Din copilarie, in sufletul ei, s-au adunat bogate si dulci miresme ale florilor de pe aceste mandre plaiuri banatene.

Datorita sensibilitatii sale muzicale, glasului sau original timbrat, stilului sau foarte autentic, Mirela Petrean a devenit artista profesionista.

Parintii si profesorii nu au fost  de acord ca Mirela Petrean sa devina cantareata de muzica populara.

Cu toate acestea, in iunie 1990, reuseste sa intre ca solista la primul sau ansamblu folcloric, “Doina Lugojului”.

In paralel a absolvit si “Scoala Populara de Arta din Lugoj”, la clasa de canto.

Mirela Petrean incepe sa fie cunoscuta odata cu inregistrararea unui cantec pentru Radio Timisoara, in anul 1993, care a avut loc la Casa de Cultura din Lugoj.

Privit in ansamblu repertoriul talentatei Mirela Petrean reprezinta o adevarata cantare a omului.

Culegerile sale sunt cântece de leagan, de nunta sau cumetrie, doine de dragoste si dor, colinde, bocete sau balade, dar cele mai multe sunt cântece de voie buna, unele usor dojenitoare sau pline de umor specifice lumii satului, în care iubirea pentru semeni este curata si generoasa, ca un izvor datator de viata.

Prima piesa pe care a lansat-o Mirela este “Cine-i om dintr-o bucata”, in anul 2005, urmata de primul album impreuna cu Florin Ionas Generalu’, iar de atunci, cariera sa a luat avant. Succesul Mirelei Petrean se masoara in premiile castigate, in albumele si piesele lansate si in aplauzele si iubirea publicului

Mirela Petrean a lansat zece albume de muzica banateana de petrecere.

Albume din care enumaram “Doamne mult imi place viata”, “Nunta de vis “, in colaborare cu Generalul, “Muzica sufletului nostru”, in colaborare cu Ducu Caraneant, “Esti barbat rafinat”, “Lumea buna-i lumea mea”, toate primite cu caldura de public.

COLAJ MIRELA PETREAN - muzica banateana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul mesajelor trimise spre publicare. Ne rezervam dreptul de a nu aproba comentariile care incalca politica noastra.