CRISTI MINCULESCU, muzica, familie, o legenda a rock-ului, cu un suflet de IRIS permanent

wiki cristian minculescu vedete blog
Cristi Alexandru Minculescu s-a nascut la 9 ianuarie  1959 In RAMNICU VALCEA. Este muzician, compozitor, solist vocal si de 30 de ani canta in trupa IRIS.  Desi s-a zvonit ca a renuntat la IRIS din motive financiare nu acesta e motivul.

CRISTI MINCULESCU este inegalabila voce a trupei IRIS si asa va ramane mereu in sufletele a mii de fani.

Cristi spune ca a mostenit vocea de la mama sa care canta in corul manastirii BISTRITA de langa RAMNICU VALCEA. Si-a iubit cu toata fiinta parintii care au trecut in nefiinta. Si  CRISTI regreta ca acestia nu l-au putut vedeacantand in deschiderea concertului ROLLING STONES. Debutul muzical se petrecea in 1979 cand devine solistul trupei HARAP ALB.

A mai cantat in  trupa VOLTAJ, dar si in CENACUL FLACARA si cu trupa FLACARA POP. A intrat la FACULTATEA HIDROTEHNICA din cadrul UNIVERSITATII TEHNICE DE CONSTRUCTII BUCURESTI. In scurt timp si-a dat seama ca nu va avea cum sa termine facultatea si sa devina inginer.

MUZICA era VIATA LUI si  asta avea sa faca. CRISTI isi aduce aminte cu  drag de cat de contariati au fost ai lui de aceasta hotarare. SI CRISTI  prin muzica lui a devenit  o legenda a muzicii rock din ROMANIA.

A creeat un brand din salutul, "BUNA SEARA PRIETENI". A avut mii de concerte si tineretea i-a fost tumultoasa.  CRISTI nu s-a ferit sa spuna ca a fumat inca de la 11 ani. Chiar bunica l-a prins fumand.  Excesele de bautura si tutun erau sa il conste viata dar ingerul sau i-a fost aproape. Vorbim de sotia RODICA MINCULESCU.

biografie cristi minculescu blog vedeteRODICA a fost casatorita cu ADRIAN ROSU. Au  doi copii gemeni   MADALINA  IOANA si FLORIN BOGDAN ROSU.  Cei doi gemeni au fost adoptati in 2009 de CRISTI MINCULESCU. RODICA este o femeie generoasa, modesta si puternica. Aceste calitati l-au facut pe CRISTI MINCULESCU sa stie din prima clipa ca ea este  femeia pe cara a asteptat-o toata viata. "EA ESTE IMAGINEA MEA IN OGLINDA. IMEDIAT MI_AM DAT SEAMA CA EA ESTE.

SI CRISTI nu s-a inselat. RODICA   avea sa ii dovedeasaca asta peste ani si mai ales in timpul operatiei de transplant de ficat cand a fost donatoare.  Si toata lumea de la oameni obisnuiti la personalitati ale vietii romanesti, prieteni, toti au fost cu sufletul alaturi de RODICA si CRISTI MINCULESCU.

Si cei doi copii au fost alaturi. FLORIN MINCULSCU  a facut o facultate de jurnalism in Romania dar si  cursuri de marketing si relatii publice la UNIVERSITATEA  LUDWIG MAXIMILIAN din MUNCHEN si un master de marketing si comunicare . A locuit sase ani in GERMANIA. Acum locuieste in BUCURESTI.
A avut si o cafenea. A numit-o CRISTI CAFE. Chiar daca a vandut afacerea merge mai departe si este mandru de parintii sai. Il adora pe CRISTI MINCULESCU si spune ca este TATAL PERFECT.

MADALINA IOANA  este stabilita in CANADA acolo unde locuieste de mai bine de 10 ani si ADRIAN ROSU. A studiat DREPTUL in GERMANIA dar si FACULTATEA DE LIMBi STRAINE din Bucuresti.
Lucreaza pentru guvernul canadian. Vine in tara ori de cate ori i se face dor de tara si de familie si prieteni.
CRISTI MINCULESCU  este un familist  convins.

Daca nu ar fi cantat si-ar fi dorit sa devina istoric. Este pasionat de istorie si ii place sa fie mereu informat. In fiecare zi isi incepe ziua citind presa. Asculta muzica preferata ,muzica rock. Prferatii sai sunt  LED ZEPPELIN, DEEP PURPLE, BLACK SABBATH, ROLLING STONES, WHITESNACKE, THIN LIZZY, URIAH HEEP, AC DC.

Se uita cu drag la televizor la DISCOVERY si NATIONAL GEOGRAPHIC. Si-a facut mereu timp si pentru lectura. O alta mare pasiune a sa este fotbalul si toata lumea stie care este ecchipa lui de suflet, UNIVERSITATEA CRAIOVA. ILIE BALACI, legenda fotbalului craiovean ii este prieten drag. La fel si LIZA PANAIT, designer si familia FELICIEI FILIP .

CRISTI MINCULESCU si formatia IRIS au primit in 2007  ORDINUL  CULTURAL IN GRAD DE CAVALER pentru contributia adusa timp de 30 de ani muzicii rock romanesti. Distinctia le-a fost oferita de presedintele tarii. Nicio alta formatie nu a mai fost decorata.

cristian minculescu familie blog vedete
In 2003 la realizarea unui album membrii IRIS trebuiau sa gaseasca un cuvantcare sa ii defineasca.   Daca NELU era INVINGATORUL, VALTER, REALISTUL, BORA, INOVATORUl ei bine CRISTI MINCULESCU ESTE SENTIMENTALUL.

De 30 de ani, IRIS a insemnat CRISTI MINCULESCU.  In 1992, CRISTI a cantat la festivalul de la CANNES si MTV le-a  consacrat un reportaj care vorbea pentru prima oara lumii de o formatie rock din Romania.

CRISTI MINCULESCU  este un sentimental si putina lume stie ca este consumator de poezie. Citeste BACOVIA, LIVIU REBREANU si ADRIAN PAUNESCU. Filmul sau preferat este unul romanesc "ACTORUL SI SALBATICII".

CRISTI si RODICA MINCULESCU  se relaxeaza la fiecare inceput de an in BRAZILIA la vila unei prietene. CRISTI e indragostit de plaja COPACABANA.  Dupa o viata de turnee CRISTI a ales o perioada de liniste. SUNTEM SIGURI ca nu va renunta la muzica si  orice proiect are fanii il vor sustine.
CRISTI MINCULESCU nu poate sta departe de scena si de public.

CRISTI MINCULESCU ESTE UN SIMBOL AL MUZICII ROCK ROMANESTI iar muzica lui incanta generatii diferite.
MAI POTI CITI