Biografia actorului COSMIN SELESI,cel care spune FAMILIA DA la ANTENA si in viata

Barbatul haios cu privire"albastra" s-a nascut la ZALAU la 30 iunie 1977. Gustul pentru actorie s-a format in anii de liceu  cand era permanent amfitrion al BALURILOR BOBOCILOR si al BALULUI MAJORATULUI.
cosmin selesi biografie blog vedete

Talentul este o chestiune de familie  iar COSMIN spune ca tatal sau,actor de revista l-a sustinut si asa dupa ce a terminat liceul, COSMIN a stat un an acasa  timp in care a lucrat la un magazin de piese auto.  Apoi s-a hotarat ca nu se poate face decat actor.

A dat la facultate si a intrat. A fost un student merituos dar a avut sansa unui debut la doar 21 de ani. Debutul in film inseamna pentru talentatul actor COSMIN SELESI filmul TERMINUS PARADIS in regia "DUMNZEULUI ACTORILOR", LUCIAN PINTILIE.

COSMIN SELESI a lucrat sub indrumarea celor mai renumiti regizori de la CRISTIAN MUNGIU, CATALIN MITULESCU, ALEXANDRU MAVRODINEANU. Joaca in filme, teatru, e plecat in turnee. E prezentator de emisiuni,a jucat si in seriale si in sitecome-uri.

COSMIN crede ca actoria e facuta pentru oameni. Sa aduca bucurie, sa transmita emotie. Jocul sau e subtil si expresiv. Cine nu a zambit vazundu-l pe COSMIN in pielea lui  DAVID LEE ROTH in emisiunea TE CUNOSC DE UNDEVA? Aproape ca acestea au fost cuvintele pe care i le-a adresat una din cele doua tinere aflate intr-o zi in trafic. Una din cele doua admiratoare il recunoscuse pe actor. Cealalta tanara era mai timida dar la urmatorul semafor a reusit sa -i spuna lui COSMIN ca era o seara a fetelor. COSMIN nu a putut refuza invitatia.

Si asa si-a cunoscut COSMIN SELESI frumoasa sotie.

IRINA si COSMIN sunt fericitii parinti ai micului TUDOR NICOLAE SELESI. La botezul micutului care a avut loc in FOCSANI,orasul natal al mamei sale au fost invitati multi colegi de-ai lui COSMIN. Taticul COSMIN a fost mai emotionat decat TUDOR si a plans mai mult decat baietelul care  a fost tare cuminte.

Familia are un mostenitor asa ca taticul s-a zbatut si impreuna cu o pereche de prieteni au reusit sa dobandeasca o casa pe pamant. COSMIN si IRINA sunt niste parinti fericiti. Weekend-urile sunt petrecute in familie cu plimbari si jocuri.

COSMIN e fericit cu meseria sa. Din pacate cine mai face meseria asta o face din pasiune pentru curatirea sufletului cum spunea COSMIN. Si tot din pacate NU SE POATE TRAI DECENT dintr-un salariu de actor.  Lumea vine inca la teatru."DAR DE CE NU INCERCAM SA PROMOVAM SI ALTE LUCRURI, NU CA O FUFA SE DUCE SA-SI CUMPERE DIN MILANO TOALE, CA, DACA E SA CAUTAM GASIM MULTE MODELE BUNE PENTRU TOATA LUMEA."

Ce mai face COSMIN in timpul liber? Asculta muzica : HORIA BRENCIU, CRUSH si ALEXANDRA UNGUREANU. Ii face pacere sa se uite la DR HOUSE, TOP GEAR. Admira oamenii luptatori si are o mare pasiune pentru masini. Atat de mare e pasiunea incat COSMIN a avut in ultimii zece ani nu mai putin de 17 masini puternice.
Wiki Cosmin Selesi
Lui COSMIN nu ii place sa il abordeze lumea pe strada. Simte nevoia sa isi apere intimitatea. Are forta de a se reinventa. Ori joaca intr-o piesa la TEATRUL GREEN HOURS, ori filmeaza  lucreaza pentru un rol provocator ori il gasim la televiziune. Dupa TE CUNOSC DE UNDEVA , prezinta in acest sezon o noua emisiune la ANTENA.

FAMILIA DA este o emisiune concurs dedicata familiei. COSMIN rade, straneste rasul si binedispune publicul.

COSMIN SELESI a castigat PREMIUL DE INTERPRETARE la FESTIVALUL CINE MAIUBIT in 2000 si PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL la GALA TANARULUI ACTOR COSTINESTI in 2002.

In plina maturitate artistica, COSMIN SELESI  asteapta roluri provocatoare in teatru si film. Roluri menite sa ii confirme inca o data talentul. Si bucuria cu care joaca. Pentru oameni.

FILME COSMIN SELESI
 • Madagascar 3: Europe's Most Wanted / Madagascar 3: Fugariti prin Europa (2012) - alte voci (versiune româna)
 • Happy Feet Two / Happy Feet 2: Mumble Danseaza Din Nou (2011) - (voce, versiunea romana) 
 • Ursul (2011) - Stoian Trailer
 • Liceenii, în 53 de ore si ceva (2010) 
 • Portretul luptatorului la tinerete (2010) - Plt. Doru 
 • Politist, adjectiv (2009) - Costi 
 • Carambol (2008)
 • Schimb valutar (2008) - Emil 
 • Un barbat urmareste o femeie (2008) - (Fata de aur)
 • O scurta poveste (2007) - voce Virus
 • Cars / Masini (2006) - Boost (Urcus, voce, vers. romana) 
 • Om sarac, om bogat (2006)
 • Entre chiens et loups (2002) - Barman
 • In familie (2002) - Adrian Oprea
 • La bloc (2002) - Bobby Tanase
 • Bucuresti-Wien ora 8:15 (2000) - Niki
MAI POTI CITI