Antonia si Ion Tiriac sunt mormoni - vedetele si religia


Antonia si Ion Tiriac sunt mormoni

antonia iacobescu mormoni romania blog vedete
O religie care in America are un numar foarte mare de adepti.

In urma cu csteva zile, cantareata Antonia a facut o declaratie- soc invitata fiind la Kiss FM: “Sunt de religie mormona”.

Chiar daca a stârnit valuri în presa, artista nu este singura persoana celebra convertita la aceasta religie.

Cel mai puternic mormon din România este Ion Tiriac.

Ion Tiriac a recunoscut public ca este mormon in anul 2008 intr-un interviu luat de Marius Tuca.

In anul 1838, profetului Joseph Smith i s-a spus într-o revelatie ca Biserica trebuie numita „Biserica lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma” (Doctrina si legaminte 115:4).

Începuturile mormonismului in România se leaga de numele lui Mischa Markow (1854-1934), primul misionar al Bisericii SZU care a predicat în România.

Desi avea cetatenie maghiara, tatal lui Markow era sarb, iar mama românca. S-a botezat în religia mormona în 1887, iar dupa o calatorie pâna în Utah, Statele Unite, a ajuns în iulie 1899 la Constanta.

Aici el, si-a botezat tovarasul bulgar de misiune. Treptat, mai multe persoane au aderat la acest cult în Bucuresti, formându-se o  congregatie.

Mormonismul a luat un nou avant în România dupa Revolutie. In iulie 1993, Biserica SZU a înfiintat Misiunea din Bucuresti.

La nivel mondial exista 14 milioane de mormoni dintre care si numeroase vedete si oameni de afaceri care au ales aceasta religie.