Viata si Moartea lautarul de muzica tiganeasca TAMANGO aka RADU VASILEi

A murit cantaretul de muzica tiganeasca TAMANGO pe numele sau real RADU VASILE. TAMANGO este cunoscut si de la RADIO GUERRILLA, vocea de aur a spoturilor. Dupa un preinfarct si doua atacuri cerebrale era paralizat la pat dependent de iubirea vietii sale AURICA.

tamango wiki blog vedete
S-au casatorit si au trait intr-o casa modesta in satul PLOPENI,comuna GHIMPATI din judetul GIURGIU.
A fost inconjurat de familia numeroasa  de copii si nepoti. Nu s-au plans si au acceptat cu bucurie si sfiala ajutorul artistilor ,putini la numar care i-au mai dat bani, haine si mancare. Unul dintre cei cu suflet nobil este FLAVIUS BUZILA de la trupa HARA.

OMUL TAMANGO s-a dus dar ramane muzica lui. Daca boala nu i-ar fi stata in cale ar mai fi cantat. Era singurul care isi intretinea familia. Acum nici macar bani de inmormantare nu sunt. AURICA ,s-a maritat de tanara  cu RADU VASILE desi parintii ei s-au impotrivit. Nici acum dupa atatia ani nu vor sa auda nici de ea nici de nepoti. E uimitor cum poate trai IUBIREA si in SARACIE. AURICA si TAMANGO, copiii si muzica.


TAMANGO a avut o viata plina. Era un om fara carte dar cu har. Singur recunostea ca este analfabet si ca a mai si gresit in viata. A stat la puscarie un an si patru luni dar apoi viata lui  s-a indreptat. A sperat ,a luptat dar boala l-a doborat. Ieri s-a stins din viata.

TAMANGO il avea drept idol pe marele LOUIS AMSTRONG. Nu stia el engleza dar vocea lui i-a insufletit credinta si muzica. Lui TAMANGO ii placea sa umble elegant . A fost o vreme cand purta numai alb si avea pantofi de lac. A cantat si cu SHUKAR  COLLECTIVE. A fost chiar si consul onorific pe problemele romilor in vremea lui TARICEANU.

A ajuns om cunoscut si respectat. CHIAR FARA CARTE. AVEA MUZICA care era LUMEA LUI.
A trait prin muzica si pentru muzica. Pentru public si aplauze. E amuzant dar trist sa stii ca din primii bani castigati si-a cumparat nimic altceva decat mancare pentru familie.

A fost o VOCE!  Si daca va fi dat uitarii, MUZICA lui va RAMANE. Pentru ca e important ce lasam aici pe pamant. DINCOLO nu luam NIMIC. IN MOARTE SUNTEM EGALI!
MAI POTI CITI