Adrian Ursu BIOGRAFIA jurnalistului de la Antena 3

Scurt WIKI Adrian Ursu 

Adrian Ursu s-a nascut in data de 09 august 1968 in orasul Slatina. Adrian Ursu este casatorit cu Carmen Avram, directorul editorial al stirilor Antena 1 si Antena 3.

In emisiunea  "Dincolo de aparente" de la Antena 2 jurnalistul Adrian Ursu declara: "Fugeam noaptea de acasa pentru ca eram îndragostit de o fata". Tot atunci Adrian Ursu a povestit cum mama sa il pacalea sa manânce morcovi cand era mic, pentru ca avea probleme cu vederea. 

Adrian Ursu a absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea din Bucuresti în anul 1994, dupa ce a renuntat la Facultatea de Jurnalism.

Activitatea sa jurnalistica a început în 1992, când sa alaturat personalului de ziarul Adevarul.

La ziarul Adevarul, Adrian Ursu s-a ocupat de Parlament, a fost un jurnalist de investigatie, si corespondent de razboi in zone de conflict ca Irak, Afganistan si fosta Iugoslavie (inclusiv Kosovo).

adrian ursu biografia ziaristului cu cv tare blog vedete
CV Adrian Ursu Antena 3
In urma experientei de corespondent de razboi, Adrian Ursu a devenit sef al departamentului de politica a ziarului Adevarul.


Din 2005 pana in decembrie 2007, ziaristul Adrian Ursu  a fost redactor-sef al publicatiei Gandul nou.

În 2008, pleaca de la Gandul nou si se alatura ziarului Cotidianul facand parte din conducerea editoriala a publicatiei. Deveine redactor sef al ziarului  Cotidianul.


Paraseste apoi si Cotidianul in 2009, pentru a deveni director editorial al postului de televiziune Realitatea TV, unde realizeaza alaturi de Oana Stancu emisiunea "Ora de foc".


Ultima emisiune "ora de foc" a fost difuzata marti, 15 februarie 2011, zi in care Adrian Ursu preciza  ca "este o decizie pe care a luat-o managerul" Sebastian Ghita, cel care a preluat, in toamna, managementul Realitatea TV. 


In septembrie 2010 jurnalistul Adrian Ursu a suferit un infarct miocardic, luni, la scurt timp dupa ce a parasit redactia postului Realitatea TV. Realizatorul TV a fost transportat de urgenta la spitalul Fundeni, unde a suferit o interventie chirurgicala.


In toamna lui 2011 este in mod oficial realizator al postului Antena 3, fiind gazda emisiunii "Secvential".


"... Cine este Adi? Un om cu suflet cald." Asa îl descrie Carmen Avram pe sotul ei, Adrian Ursu, jurnalistul  pe care l-a cunoscut într-o deplasare la Copenhaga, în urma cu 16 ani. Si de atunci, au trait o fericita si frumoasa poveste de dragoste.
MAI POTI CITI