Treceți la conținutul principal

DAVID BISBAL BIOGRAFIE SI MUZICA - BULERIA RITMO CALIENTE

Muzicianul David Bisbal s-a afirmat atat prin calitatile sale vocale deosebite, cat si prin energia, pasiunea si talentul cu care se daruie publicului.

WIKI. David Bisbal Ferre, pe numele real, s-a nascut la data de 5 iunie 1979, în orasul Almeria (Andaluzia), Spania.

Abia in anul 2001 Bisbal a avut ocazia de a castiga simpatia publicului, participand la concursul “Operacion Triunfo”, concurs in urma caruia finalistul trebuia sa participe la festivalul Eurovision 2002.

Desi nu a castigat concursul “Operacion Triunfo”, s-a numarat printre cei trei finalisti alaturi de Rosa si David Bustamente.

A participat la concurs cu piesele “Mienteme”, “El alma en pie” si “Corazon Latino”.

David Bisbal si-a trecut un mare succes in biografie cu Premiile Grammy Latino din 2003 unde a primit premiul pentru "Cel Mai Bun Artist Nou" si a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun album pop masculin” pentru albumul sau de debut.

biografie david bisbal blog vedete
Scurt Wiki Bisbal David

În februarie 2004 a aparut Bulería, al doilea disc semnat David Bisbal, produs de Kike Santander, cu care a primit din nou Discul de Diamant în Spania (peste un milion de vânzari) si a depasit numarul de 300.000 albume vândute în America (Disc de Aur în Argentina, Columbia, Statele Unite si Uruguay).

Buleria a fost singurul album în limba spaniola care a primit Platinum Europe Award în decembrie 2004. Cu albumul Buleria, David Bisbal a fost nominalizat la Grammy Latino 2004 la categoria „Cel mai bun Album Pop”.

Cu cel de-al doilea album, David Bisbal a sustinut 114 concerte in 15 tari.

Dupa Spania, au urmat Chile, Mexic, Statele Unite, Puerto Rico, Argentina, Venezuela si altele.

Turneul care s-a desfasurat sub numele de “Buleria Tour” a adunat doar in Spania nu mai putin de 600.000 de fani.

Pe 8 Septembrie 2009 David Bisbal a lansat videoclipul "Esclavo de sus besos". Videoclipul  promova albumul "Sin mirar atras", programat sa fie lansat pe data de 20 octombrie.

Pe 21 Octombrie 2009, "Sin Miras Atras", a fost rasplatit cu dublu Disc de Platina, la doar cateva ore dupa lansare.

In februarie 2010, David Bisbal a devenit tatic cu acte in regula.

Pe 15 februarie, logodnica lui, Elena Tablada a nascut o fetita pe care o cheama Ella Bisbal Tablada.

David Bisbal este un mare iubitor al sportului, a practicat ciclismul, îi plac fotbalul si jocul de darts. Pescuitul sportiv este o alta pasiunea de a sa, practicându-l în timpul liber în Mexic, Miami sau Spania.

De asemenea Bisbal este un fan al mancarii chinezesti.

Biografia lui David Bisbal este biografia unui muzician pe cat de talentat pe atat de modest.MUZICA DAVID BISBAL - BULERIA