BIOGRAFIE NICULINA STOICAN FATA Angelicai Stoican

Scurt WIKI Niculina Stoican

niculina stoican biografia vedete blog
Nume real: Niculina Stoican Stanescu
Data nasterii: 09 Decembrie 1970 (41 ani)
Zodia: Sagetator
Locul nasterii: comuna Balta, judetul Mehedinti
Status marital: casatorit
Mama: Angelica Stoican
Copii: un baiat pe nume Vlad
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: brunet

Niculina a urmat primii ani de scoala la Drobeta Turnu-Severin, iar liceul si facultatea de Etnomuzicologie si Folclor in Bucuresti, la clasa profesoarei Marioara Murarescu.

Fiica Angelicai Stoican s-a facut remarcata inca din timpul scolii, cand participa la spectacole.

Incepind cu anul 1996 Niculina este angajata a Ansamblului Artistic Profesionist "Doina Gorjului" din Tg-Jiu, unde are o bogata activitate artistica.

Niculina Stoican s-a casatorit la 20 de ani, iar la 23 l-a nascut pe Vlad.

Timp de trei ani, Niculina Stoican a locuit in Grecia, unde a lucrat ca baby-sitter, insa dorul de tara si de cantul popular au convins-o sa se intoarca in Romania.

In noimebrie 2004, sotul Niculinei Stoican, Vasile Stanescu, a fost retinut pentru inselaciune la Legea TVA-ului si complicitate la spalare de bani. In acelasi caz era implicat si Genica Boerica.COLAJ NICULINA STOICAN YOUTUBE

Chiar daca sustine ca a avut o copilarie frumoasa, cantareata de muzica populara Niculina Stoican recunoaste ca au existat momente in care s-a produs un scurtcircuit de comunicare intre ea si mama sa, urmat de corectii fizice greu de uitat.

Un astfel de episod dureros s-a produs in adolescenta Niculinei Stoican si, chiar daca au trecut ani de la producerea lui, actuala vedeta de la Kanal D nu poate uita incidentul. "Mama mea era in perioada respectiva o femeie extrem de ocupata. Avea concerte prin toata tara, era obosita, isi pierduse rabdarea, iar noi, eu si sora mea, pe care pot spune ca am crescut-o, eram lasate in grija unei bone. Intr-o zi, eu am incalcat una dintre reguli si am plecat din fata blocului, asa ca nu am auzit cand mama m-a chemat in casa. Rezultatul: m-a batut cu furtunul de la masina de spalat, o bataie pe care, chiar daca am incasat-o pe buna dreptate, nu am uitat-o nici pana acum".

Albume lansate de Niculina Stoican:
`De-as fi ca luna pe cer`,
`De atata vreme`,
`Lina, lina, Niculina` (impreuna cu Petrica Mitu-Stoian),
`Mandrulita de la Gorj` (impreuna cu Petrica Mitu-Stoian),
`De-as trai cum zice lumea`,
`Am crescut, Doamne, baiat`,
`Sa petrecem cu Niculina Stoican` (volumele I si II)