TARJA TURUNEN WIKI: cantareata a carei voci urca trei octave si imbina cu succes rockul si muzica clasica

Dca numele ei (TARJA TURUNEN) vi se pare greu de pronuntat, ce parere aveti de numele intreg al acestei talentate cantarete, ce vine din indepartata , pentru noi, Finlanda?

TARJA TURUNEN WIKI VEDETE BLOG
Este cantareata, compozitoare,textiera si pianista. S-a nascut intr-un mic orasel finlandez si si-a aratat viitorul talent cantand la festivitatile ce se tineau in biserica orasului natal.

TARJA mai are  doi frati. Numele ei intreg este TARJA SOILE TURUNEN CABULI. Ultimul nume este dupa cel al sotului. TARJA are o voce de soprana lirica iar iubitorii acestui gen muzical au putut-o vedea la BUCURESTI, la Sala Palatului , la inceputul anului.


A invatat sa cante la SIBELIUS ACADEMY si la HOCHSCHUL FUR MUSIK  KARLSRUKE. Cunoscatorii o stiu pe TARJA de pe vrema cand canta intr-o trupa numita NIGHT WISH,
9 ani a cantat TARJA ca solista trupei si apoi si-a anuntat plecarea din trupa starnind amaraciunea colegilor si multiple discutii controversate. Totusi, TARJA si-a aratat disponibilitatea de a mai canta cu ei, dar colegii nu au mai vrut-o.

I s-au adresat de pe mail acolo unde au postat o scrisoare deschisa si ai intristat-o pe solista.

TARJA le raspunde si ea tot printr-o scrisoare si apoi in 2006 incepe o cariera solo. Genul  symphonic-metal era pe gustul publicului. Scoate primul album MY WINTER STORM unde amesteca genuri ca rock alternativ, si metal symphonic. In 2010 scoate cel de-al treilea album intitulat WHAT LIES BENEATH.

Acest turneu se va incheia in aceasta luna. TARJA este o prezenta activa la festivaluri metal. A bifat GRASPOP METAL MEETING si WACKEN OPEN AIR. TARJA poate sa cante orice fel de muzica. Asa se face ca a cantat si muzica soul cu ARETHA FRANKLIN dar si cu regretata WHITNEY HOUSTON.

TARJA TURUNEN BIOGRAFIE BLOG VEDETE
Cantecul "FANTOMA DELA OPERA" este preferatul ei. II apartine SARAH-EI BRIGHTMAN. Cu siguranta personalitatea acesteia a facut-o pe TARJA sa isi doreasca o cariera de cantareta lirica.

Canta cu usurinta si este extrem de talentata, lucru recunoscut unanim de critici. Vocea ei poate urca trei octave! 500 000 de spectatori i-au ascultat concertele. In 6 ani de cand a inceput cariera solo, in sfarsit, TARJA e multumita de vocea ei de soprana lirica.

Se namara printre personalitatile de vaza ale FINLANDEI. A fost invitata sa cante in 2003 chiar la PALATUL PREZIDENTIAL , chiar de presedintele tarii/ TARJA este in TOP50 a celor mai bune soliste de muzica clasica.

TARJA TURUNEN SINGLES
2006- YOU WOULD HAVE LOVED THIS
2007-I WALK ALONE
2008-DIE ALIVE
2009-ENOUGH
2010-FALLING AWAKE
2010-I FEEL IMMORTAL
2011-UNTIL MY LOST BREATH
2011-UNDERMEATH

TARJA TURUNEN ramane un reper in muzica clasica dar si in lumea muzicii de rock alternativ.
MAI POTI CITI