Soprana de aur, Felicia Filip.Cristian Mihailescu si trupa K1 in campania MANDRU CA SUNT ROMANN

Soprana de aur a Romaniei, FELICIA FILIP si sotul ei, regizorul si solistul CRISTIAN MIHAILESCU sunt casatoriti din 1991. Sunt uniti in dragostea pentru muzica , arta, lucruri frumoase. In 2009, cuplul a castigat titlul de cel mai frumos cuplu al anului.

Felicia FILIP s-a implicat si continua sa se implice in campanii umanitare sau de ajutorare a celor  saraci dar talentati. Face ce face si mai bifeaza cate o premiera in ROMANIA. Este o deschizatoare de drumuri.

A fost prima solista de opera care a colaborat cu trupa IRIS intr-un concert de rock-simfonic  IRIS ATHENAEUM, care s-a bucurat de euforia a peste 7000 de oameni. A fost un succes? Desigur, dar trebuia sa fii acolo ca sa simti. Sunt lucruri care se simt mai bine decat se povestesc.


Biografie Felicia Filip
In trecut, a mai avut o colaborare cu trupa K1. Acum Felicia FILIP si Cristian MIHAILESCU cel care a semnat regia spectacolului IRIS se vor implica in curand in proiectul MANDRU CA SUNT ROMAN.

Trebuie sa fim mandri ca suntem romani sunt de parere cei doi soti. De la savanti la actori si muzicieni,romanii au aratat ca sunt cei mai buni. Pe un retroproiector vor rula.imagini in care publicului i se vor prezenta succese ale romanilor.

Cele mai bune melodii, hituri romanesti de succes la noi si in strainatate vor fi rememorate. Daca vorbim si de  trupa K1 credem ca va fi un urias succes. De fapt, fiecare proiect al FELICIEI si a lui CRISTIAN este adanc cantarit. Totul trebuie sa fie bine, altfel reputatia lor este in joc.

Si cum si-ar putea permite asta chiar FILIPISSIMA? Asa a denumit-o presa franceza pe a noastra solista dupa o reprezentatie a TRAVIATEI.  FELICIA FILIP este NOUA REGINA A TRAVIATEI si este ROMANCA.

FELICIA este prea modesta pentru faima pe care strainii i-o recunosc dar aceasta titulatura a bucurat-o si este mandra de performanta ei. FELICIA FILIP, olteanca nascuta la SLATINA la 20 martie 1959 a crescut alaturi de o sora si un frate. Nu aveau mari posibilitati materiale.

FELICIA FILIP a studiat 12 ani vioara pina a reusit sa interpreteze concertul pentru vioara de  MAX BRUCH. Ar fi continuat dar nu a vrut ca fratii ei sa sufere. Extrem de talentata, FELICIA nu a mai continuat studiul viorii pentru ca ar fi fost necesari multi bani. Pentru a obtine performante, pentru a cumpara partituri, pentru a putea pleca la concursuri ai nevoie de bani. Atunci ca si acum, muzica de performanta se face si cu bani, mai ales cu bani.

Nu e de ajuns sa fii talentat si muncitor si perseverent. Profesorii din liceu au sfatuit-o sa se indrepte spre canto. La inceput i s-a parut o gluma buna. Apoi a intrat la CONSERVATOR. Sub atenta indrumare a profesoarei GEORGETA STOLERU, FELICIA FILIP isi slefuia talentul.

Plecarile din tara la concursuri le-a considerat ca pe victoriile ei impotriva sistemului comunist. A castigat numeroase titluri, concursuri. Putini stiu ca romanca FELICIA FILIP ESTE SINGURA SOLISTA  CASTIGATOARE A TUTUROR  PREMIILOR MOZART.  SINGURA DIN LUME care le-a castigat pe toate!!!!  WIENER. STAATSOPER, LICEA di BARCELONA, Hamburg, TOULOUSE, si chiar in SENEGAL.

Dirijori de renume i-au apreciat performantele: SILVIO VARVISO, DANIEL OREY, CARLO RIZZI.
De abia in 1992 FELICIA a putut sa isi inceapa nestingherita si nepresata cariera internationala.

Comunistii i-au interzis in 1988 sa mai plece afara. Mai multe cantarete de opera, tot oltence au ramas definitiv in strainatate. Prin analogie, FELICIA fiind tot olteanca au dedus comunistii va ramane si ea si acest lucru era de neconceput.

Sunt lucruri pe care daca le-ai trait in acea vreme iti este imposibil sa le uiti. Canta in sali reci, la temperaturi de ziceai ca esi afara ,iti ieseau aburi din gura.

felicia filip wiki blog vedete
Felicia a aceeptat cu greu sa cante in fata familiei CEAUSESCU. Nicu CEAUSESCU primea o delegatie de chinezi si era nevoie de intretinerea atmosferei.

FELICIA FILIP povesteste cum a cantat plimbandu-se printre invitati si i-a obligat sa lase mancarea deoparte. Indrazaneata fata. Noroc ca a venit REVOLUTIA altfel...

FELICIA FILIP era atat de disperata ca nu mai poate canta in strainatate incat s-a aruncat intr-o frenezie si a inceput sa cante in orice spectacol i se solicita. A avut un soi de revolta si a spus ca nu mai vrea sa cante la dineuri si cantari de gradul zero indiferent de consecinte. "NU vreau sa ma duc sa cant si sa fiu ciupita de fund..."

Realizati cat de apreciata era munca actorilor a solistilor de opera  a artistilor in general in vremea comunista. Ti se parea ca viata iti este terminata de vreme ce trenul tot venea dar nu oprea in statia "ROMANIA".

La REVOLUTIE a fost in piata la BRASOV apoi au plecat la BUCURESTI la OPERA. FELICIA FILIP si CRISTIAN MIHAILESCU au vazut si simtit cum e sa iti suiere gloantele la jumatate de metru de tine.

Toate au trecut. Dar au lasat amintiri urate. Acum FELICIA isi traieste dragoste alaturi de regizorul CRISTIAN MIHAILESU. Dupa o trecere prin orasul CONSTANTA, cei doi s-au stabilit in orasul lor de suflet BRASOV.

FELICIA este nascuta in zodia PESTI iar CRISTIAN in zodia LEU. Isi fac cadou unul altuia simboluri ale zodiei lor. Pestisori, maimute, lei si purcelusi se aduna in colectia de suflet amenajata in casa lor.

De fapt casa este locul unde se retrag cand se simt "bruscati de realitate". Calatoresc si canta sunt o familia unita de "ELIXIRUL DRADOSTEI".

Cristian spune despre FELICIA ca iubeste florile, pasarile si oamenii pozitivi. "FELICIA VORBESTE CU FLORILE SI PASARILE"

Adora sa le auda cantand dimineata. "DUMNEZEU MI-A PUS UN BULGARE DE AUR IN VOCE" spune FELICIA. Si ea ii este recunoscatoare lui DUMNEZEU. FELICIA SI CRISTIAN au o colectie de carti de religie acasa. Sunt mari iubitori de carte..

Si cat sunt de ocupati gasesc mereu timp sa citeasca. Daca cineva o intreba pe FELICIA daca nu ii pare rau ca nu a gasit timp sa conceapa un copil ea spune ca nu stie daca ar fi putut fi un parinte a la longue.
E greu sa fii parinte, e greu sa fii copil. MUZICA MA FACE SA MA SIMT IMPLINITA si am langa mine un barbat care ma iubeste si ma ocroteste.

In orice am facut in viata am simtit mereu MANA LUI DUMNEZEU DEASUPRA MEA! spune FELICIA FILIP. APLAUZE pentru FILIPISSIMA! Si asteptam sa vedem un nou succes legat de proiectul MANDRU CA SUNT ROMAN!

Chiar ne era dor de  trupa K1!