ION DUMITRACHE alias NELU PLOIESTEANU recunoaste adevarul

Ion Dumitrache alias Nelu Ploiesteanu recunoaste adevarul suprem.

Care adevar? E ca un motto dupa care ar trebui sa se ghideze adevaratii barbati.

"FEMEIA E TOTUL, ATAT

BANII NU ADUC NIMIC

Nelu PLOIESTEANU a apucat acele vremuri in care inocenta copilariei era traita si nu era pervertita de alte lucruri. Erau vremuri  in care universul se invartea dupa reguli in satul Ciorani, satul natal al Maestrului.
Se simtea scartaitul picioarelor in zapada, mirosul de cozonaci pe care ii facea tatucul. Apoi, cand a mai crescut se uita cu ochii tanarului de la sat la minunatiile  capitalei.

Trasurile  mergeau pe Calea Victoriei si totul mirosea a "MICUL PARIS". La 23 de ani NELU PLOIESTEANU avea sa capituleze fara regret in fata dragostei. Isi intalnise jumatatea in persoana ELENEI.

Doamna ELENA i-a stat si continua sa o faca   alaturi de o viata. Au impreuna 4 copii, 3 fete si 1 baiat. Chiar daca au fost si vremuri mai tulburi in viata lor au traversat  totul cu rabdare si dragoste. Nelu se uita sfios cum ROMICA PUCEANU era forta dupa care se invartea lumea lautarilor.

NELU PLOIESTEANU a cantat in fata unor oameni mari precum : EMIL KUSTURICA, ADRIAN NASTASE. A apucat vremuri imposibil de reinviat . A cantat multa vreme la vestitul restaurant :SARPELE ROSU"

Acolo se adunau in fata mesei" NELU, STEFAN IORDACHE. TITI RUCAREANU. Nelu era topit de modestia unor  asemenea personalitati si incerca sa cante mai stilar. La care DINICA si IORDACHE il apostofau cu blandete. "Canta Nelule , cum stii tu, noi suntem crescuti in RAHOVA SI FERENRARI.

NELU a cantat si presedintilor in viata  dar nu facut compromisuri de la profesionalism. Ceea ce multi nu stiu este respectul nemarginit pe care il are NELU fata de Femei. Iubeste de 40 de ani aceeasi femeie.

Stie sa cante la pian mai bea cite un pahar de vin, intotdeauna alb si sec. A deprins si eleganta vestimentara , punand accent pe accesorii. Are acasa aproape 100 de cravate rosii. Ramine la fel de modest cum a fost toata viata. O modestie care sade bine adevaratilor artisti.

Melodiile "CAPITANE DE JUDET, LA CHILIA-N PORT ramin melodii de neuitat pentru generatii.

Un singur regret are NELU. Nu a putut sa cante mai mult de doua versuri din melodia preferata a lui DINICA la inmormantarea acestuia. Dar viata merge meru inainte si NELU PLOIESTEANU merge in 2012 cu noi proiecte muzicale. Acum canta cu fetele de la "DATINA."

Este o incantare si un privilegiu sa stai si sa il asculti pe NELU PLOIESTEANU. Mai e vreme pina in 16 decembrie cand MAESTRUL va implini 62 de ani. Vreme sa il ascultam si sa il pretuim! Asa cum ar trebui sa o facem cu toti marii nostri artisti fie ei actori, cantareti, sportivi, pictori, poeti.Nelu Ploiesteanu - Sunt vagabondul vietii mele
MAI POTI CITI