Biografie Maria Ghinea Cancan TV

WIKI: Maria Ghinea s-a nascut pe 20 septembrie 1968, in satul Casa Veche, din comuna Olanu, judetul Valcea.

Scoala primara si gimnaziul le-a urmat in comuna natala in perioada 1974-1983. Ca eleva a participat la o serie de concursuri scolare unde cantecul popular romanesc a fost prietenul ei cel mai drag.

Scurta Biografie Maria Ghinea cantareata de muzica populara pe care sotul a impuscat-o in cap

Liceul l-a urmat in municipiul Rm. Valcea. Aici, prietenul sau nedespartit - cantecul popular - a insotit-o pretutindeni. A urmat Facultatea de Muzica din Bucuresti , mai tarziu terminand Pedagogie muzicala.

Astfel, alaturi de aparitiile sale la actiunile organizate de catre scoala, Maria Ghinea si-a facut aparitia, cu brio la Festivalul "Maria Lataretu" de la Tg-Jiu in 1986, unde a fost incununata cu ravnitul loc I, iar in 1987, in cadrul cunoscutului Festival "Cantarea Romaniei" s-a clasat tot pe locul I. Aici a fost remarcata de cunoscutul dirijor si compozitor, Constantin Arvinte, cel care de fapt a descoperit-o cu adevarat. Demn de remarcat este si faptul ca Maria Ghinea a primit o indrumare corespunzatoare de la profesorul Rostogol si, totodata a evoluat si alaturi de orchestra "Izvorasul" din Rm. Valcea.

Imediat dupa terminarea liceului Maria Ghinea s-a angajat ca solista de muzica populara la Orchestra "Valceanca" din municipiul Rm. Valcea, unde a evoluat alaturi de renumitele interprete Maria Dragomiroiu si Felicia Ungureanu. In anul urmator, adica in 1988 realizeaza si primele imprimari alaturi de aceasta orchestra, sub bagheta dirijorului Ionel Puia.

Anul 2001 o gaseste pe Maria Ghinea ca solista a Ansamblului "Calusul" din Scornicesti, Olt. Cu acest ansamblu a cantat si canta din inima pentru sufletul fiecarui ascultator. In momentul de fata, este solist al Ansamblului Profesionist Doina Oltului, Slatina.

Pana in prezent, cantareata de muzica populara Maria Ghinea a realizat 8 albume.

Artista Maria Ghinea n-a avut parte de iubire din partea fostului sot, dar in momentele critice cu sigurata a iubit-o cineva de sus.

Cu toate ca barbatul ei i-a tras un glont in cap, cantareata a scapat cu viata. Si-a revenit cu greu cu ajutorul celor doi baieti, Dragos si Alexandru.

Maria Ghinea a reinvatat sa vorbeasca, sa manance, sa traiasca. Nu a mai invatat insa niciodata cum sa aiba incredere in oameni.


WIKI MARIA GHINEA CANCAN TV
MAI POTI CITI