Lacrimi pentru Emil Hossu

In valtoarea evenimentelor acestui inceput de an,in urma cu doar citeva saptamini cineva, o figura cunoscuta si apreciata , ne spunea "AZI, dupa 22 de ani, am auzit iar, strigindu-se: LIBERTATE!!!

Azi 28 ianuarie 2012, acel om nu mai este! El era, Emil Vasile Hossu, actorul care a slujit atitia ani cu devotament si dragoste scena Teatrului Notarra. In miercurea acestei saptamini, inainte de inceperea spectacolului "Aniversarea", inconjurat de sotia, si ea actrita respectata si cunoscuta, Catrinel Dumitrescu si ceilalti actori, Milu a cazut pe scena! Infardct miocardic!

Smurd-ul a incercat in zadar sa il readuca la viata. Degeaba  sriga indurerata si distrusa Catrinel" "Nu ma lasa, Milule! Ultimele cuvinte rostite de actor au fost " TE IUBESC CATRINEL"! Si asa s-a dus la ceruri inca un om bun, fin, decent, implicat mereu in problemele societatii civile.

Emil Hossu parca si-a ales si decorul pentru ultimul spectacol! A fost impresionant sa vezi o mare de oameni conducindu-l pe ultimul drum,intrun peisaj hibernal, feeric. Acum actorul, OMUL Emil Hossu se odihneste pe Aleea Artistilor din cimitirul Bellu.

Sa-ti fie somnul lin. Emil Hossu!Sa iti regasesti prietenii alti mari actori precum: Gheorghe Dinica, StefanJ Iordache, Jean Constantin. Probabil ne veti privi de acolo.

Wiki pentru eternitate
 Iar noi cei ramasi sa ne chinuim aici, cum spunea un alt mare actor. nu va  vom uita! Avem datoria sa va omagiem si sa ne gindim cu dor si duiosie la voi! Eugen Cristea a spus azi ca va dedica spectacolul de miine memoriei dragului actor Emil Hossu. O initiativa plina de bun simt. Catrinel Dumitrescu, fii tare!

Speram ca prietenii iti vor sta alaturi si nu te vor lasa in aceste momente dificile. Actorii ne invata in permanenta lectia daruirii iar noi trebuie sa invatam pe zi ce trece ca viata e ca ata, trebuie sa ne bucuram de ea si sa ii respectam pe ei actorii cit timp sunt in viata. Si, sa mergem la teatru!