Elena Gheorghe biografie wiki - poze

Scurta Biografie Elena Gheorghe

Elena Gheorghe s-a nascut pe data de 30 iulie 1985 in Bucuresti intr-o familie care i-a insuflat de mica dragostea pentru muzica. Alaturi de mama sa, cantareata de muzica populara, Elena a avut "primul concert" la varsta de 3 ani.

La finele anului 2002, Elena Gheorghe devine vocea principala a formatiei Mandinga, alaturi de care lanseaza doua albume de studio: ...de corazón (2003) si Soarele meu (2005), cel din urma devenind un succes comercial în România, a primit discul de aur pentru vânzari de peste 15,000 de exemplare.

Fiind nemultumita de promovarea si clauzele contractului pe care îl avea cu Mandinga, Elena Gheorghe a parasit formatia Mandinga la data de 15 februarie, 2006.

Elena Gheorghe a semnat un contract cu Roton, casa de discuri care se ocupa de promovarea fostei sale formatii si a început sa înregistreze cântece pentru albumul sau de debut.

Grupul Mandinga si-a schimbat radical componenta dupa plecarea Elenei, si continua sa activeze pâna în prezent.

In anul 2009 a participat la concurusl Eurovision cu piesa The Balkan Girls si a ocupat locul 19.


Cel mai recent single al Elenei, Midnight Sun (compus de Laurentiu Duta), se indreapta cu pasi repezi spre cele mai importante topuri din Romania. Piesa a devenit cunoscuta intr-un timp relativ scurt, si este difuzata la radio si in cluburi, aflandu-se printre melodiile preferate ale dj-ilor.

Elena Gheorghe este casatorita cu Cornel Ene si are un baiat, Nicolas.